bletilbudtwindows11vedenfeil
Windows 10-maskiner med CPU-er fra 2015 og eldre ble plutselig tilbudt oppgradering til Windows 11.

Annonse


Dette skal de egentlig ikke ha lov til

Maskiner som ikke er godkjente av Microsoft fikk plutselig tilbud om å oppgradere fra Windows 10 til Windows 11.

Microsoft undsøker saken

Det er snakk om test-versjoner av OS-et, versjon 22621 altså 22H2 (som nettopp er lansert Release Preview-ringen), som ble tilbudt til ikke-støttede maskiner som blant annet Intel 6700k lansert i tredje kvartal 2015. Også maskiner med Intel Kaby Lake CPU-er fikk tilbudet.

Det er nå bekreftet at det hele er en feil, og ikke at Microsoft har senket kravene.

Windows 10-maskiner som egentlig ikke får lov til å installere fikk plutselig denne meldingen:

Bilde: Barb Bowman/Twitter

Du må passe deg for dette

Det kan se ut som at det er Windows 10 Release Preview-testere som i hovedsak har fått tilbudet (det virker logisk at det er der glippen ligger), men det er ikke bekreftet. Selv enda eldre maskinvare, som en Intel 7-6700, ble tilbudt oppgraderingen og klarte å installere uten problemer.

Det er viktig å merke seg at ikke-godkjent maskinvare ikke blir tilbudt sikkerhetsoppdateringer og at man har ti dager til å rulle tilbake til Windows 10 – gjør man ikke dette innen tidsfristen blir man tvunget til å installere Windows 10 fra bunnen av.