iphone14proios16referanser
iPhone 14 Pro får ganske så sikkert alltid-på panel. Bilde: Jon Prosser/Ian Zelbo.

Annonse


Den store iPhone 14-forbedringen avslørt i iOS 16

Før WWDC 2022 uttalte Mark Gurman som vi ofte siterer da han er ganske treffsikker, at iPhone 14 utstyres med alltid-på panel.

Samme mann uttalte at iPhone 13 skulle få nettopp det i juli 2021, 14 Pro-serien er nok ganske sikkert de som får.

Flere referanser underbygger Bloombergs påstander

Med den nye og langt bedre lås-skjermen man kan gjøre sin egen, og som vi har testet, gir det jo mye mening med en alltid-på skjerm, og med iPhone 14 får altså Apples mobiler, i det minste Pro-modellene, det Watch har hatt i noen år allerede, og som er vanlig i en eller annen form på Android.

Det er 9to5Mac som har funnet en rekke referanser med funksjonen, som når man slår sammen med Gurmans påstand og iOS 16, så ligger alt til rette for at nettopp dette som blir det store iPhone-høydepunktet i år.

Annonse


Det er mer som kan kopieres fra Apple Watch

Samme Apple-blogg påpeker at Watch kan gå ned til 1 ms Hz, for å spare batteriet – iPhone 13 Pro kan kun gå ned til 10Hz. Det gir mening om panelet oppgraderes til å klare nettopp dette, og årsaken til at man neppe kan programvare-oppdatere til seg funksjonen med iPhone 13.

Innen høsten 2024 må iPhone ha USB C i EU-land, men det kan jo hende Apple lanserer denne modellen neste år.

Vi lurer på om dette noen gang blir en greie på MacBooks.

Annonse