eukreverusbinnenhøsten2024
En hel haug dingser må støtte USB C innen høsten 2024.

Annonse


EU gjør det: krever USB innen høsten 2024 – gjett hva iPhone får

Innen høsten 2024 må en lang rekke dingser, inkludert mobiler og nettbrett, ha USB C-ladeport.

Oppdatert 19:29 med mer informasjon.

Ikke overraskende stemte EU ja

Det melder EU i en pressemelding som vi meldte 3. juni de ville.

Dette melder EU i pressemeldingen:

Annonse


I henhold til de nye reglene vil forbrukerne ikke lenger trenge en annen ladeenhet og kabel hver gang de kjøper en ny enhet, og kan bruke én enkelt lader for alle små og mellomstore bærbare elektroniske enheter.

Mobiltelefoner, nettbrett, e-lesere, øreplugger, digitale kameraer, hodetelefoner og hodesett, håndholdte videospillkonsoller og bærbare høyttalere som kan lades opp via en kablet kabel, må utstyres med en USB Type-C-port, uavhengig av produsent. Bærbare datamaskiner vil også måtte tilpasses kravene innen 40 måneder etter ikrafttredelsen.

EU

Du må vite dette også

EU krever også at produsentene forklarer hvordan ladingen fungerer for å “gjøre det enklere for dem å se om laderne de allerede eier er kompatible.”

Kunder i EU-land vil også kunne velge om de vil kjøpe med eller uten lader.

Berørte produktgrupper inkluderer:

 • Laptoper
 • E-bok lesere
 • Ørepropper
 • Tastaturer
 • Datamaskin-mus
 • Portable kart-enheter
 • Smartmobiler
 • Nettbrett
 • Digital-kameraer
 • Håndholdte spill-konsoller
 • Flyttbare høyttalere

EU mener at valget kundene får, som i det minste er bra for forbrukeren, betyr at kundene sparer opp til 250 millioner euro i året. Organisasjonen sier at estimater peker i retning på at ladere står for 11 000 tonn av det elektroniske avfallet i året

Det er trolig at Apple ser for seg en iPhone 15 helt uten lade-inngang og at det av den grunn ikke går, men en slik modell er trolig lenger unna lansering og innen tid tid kan de ha komme til enighet med EU om kun trådløs lading.

ITavisen, 3. juni, 2022

Som vi tidligere har tenkt EU kan komme til å gjøre (i forhold til en portløs iPhone), melder de selv at når trådløse ladere blir enda mer vanlig, så vil de i fremtiden være åpne for i kryss- kompatibilitet av lade-løsninger.

De uttaler nemlig at de har lagt til provisjoner for at trådløs lading er den neste evolusjonen i lade-teknologi samtidig som de sier de vil kjempe for bedre informasjon og merking.

Annonse