netflixkontodelingperu
En kvinne som Rest of World snakket med sa at personene hun delte kontoen sin med kunne ignorere varslene om titting utenfor husstanden.

Annonse


Netflix-kunder skjønner ingenting av det nye kravet – må ringe for å få tilgang

Netflix har uttalt de kommer til å slå ned på passord-deling og i stedet tilby kundene å betale litt ekstra for å dele kontoen sin med andre.

Funksjonen er visstnok fremdeles på beta-stadiet

Selskapet har startet testingen av funksjonen i Peru, Chile og Costa Rica allerede i mars, men det er fremdeles stor forvirring rundt det nye systemet. Ifølge kunder Rest of World har snakket med, har de ikke blitt informert eller fått med seg endringen – flere skal ikke ha blitt varslet per e-post, selv om Netflix sier alle er informert på denne måten.

Det skal også være rimelig tilfeldig hvem som “rammes” av det nye tiltaket: visse kunder skal ha kunnet ignorere varselet om å validere kontoen, mens andre bare fortsatte å dele som vanlig uten å motta advarsler.

Lar dette seg gjøre i stor skala?

Også er det dette med den praktiske gjennomføringen av noe som av tekniske årsaker ikke er så enkelt: hvem er hvor og på hvilken konto til enhver tid.

Annonse


En anonym telefonsupport-medarbeider avslører ovenfor samme avis at hun må gi kunder som ringer inn og sier at alle i husstanden har samme abonnement, men at en av dem bruker kontoen et annet sted, en kode for at kontoen skal fungere igjen.

Ja, hvordan skal Netflix løse dette? Selskapet uttaler selv at de er fornøyde med responsen, noe vi tolker dithen at mange betaler for å dele kontoen med andre for under 30 kroner.

Rest of World-artikkelen snakket med en kunde som delte kontoen med to andre. De to andre personene utenfor hjemmet fikk varsler, men kunne ignorere dem. Vedkommende betaler fremdeles den samme prisen for tjenesten.

Til The Verge uttaler Netflix følgende:

Selv om vi først startet med delt deling for 18 måneder siden, har vi vært helt klare i de siste fem årene at en Netflix-konto er for personer som er i samme husstand. De millionene av medlemmer som aktivt deler en konto i de gjeldende landene er varslet per e-post og gjort oppmerksomme på hvor viktige endringen er. Utrulling av varsler øker vi sakte og gradvis. Til nå er vi veldig fornøyde med responsen.

Kumiko Hidaka, talsperson, Netflix.

Slik fungerer det

  • Legg til opp til to ekstra brukere om man har standard eller premium. Brukerne får egen profil, anbefalinger og pålogging. Dette er for personer utenfor hjemmet og prisen er 2,99 dollar, altså litt over 26 kroner
  • Testere kan flytte en profil til en ny konto. Dette gjelder uansett om man har basic, standard eller premium. Brukere som deler sin konto kan flytte konto-informasjonen til en ny konto eller bruke ekstra-bruker funksjonen. På den måten beholdes all eksisterende informasjon om seervaner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse