iphone14maxutsatt
Det skal være iPhone 14 Max, som trolig blir den største salgssukssessen til Apple på lang tid, som er utsatt i tre uker.

Annonse


iPhone 14 Max blir trolig en giga-suksess, men den blir forsinket

Apple sliter med å levere nærmest samtlige produkter uten uker med ventetid grunnet covid-nedstengingeri Kina som nå også truer lanseringen av iPhone 14 i september.

Oppdatert, 26. mai, 15:35:

Vi vet nå litt mer om hva som skjer med iPhone 14-lanseringen: det er iPhone 14 Max, en rimeligere stormobil med 6,7″ panel, men uten alle de samme avanserte funksjonene som Pro-modellen, som trolig blir den største salgssuksessen i år, men det er nettopp denne som nå er utsatt i tre uker. Det ifølge Jeff Pu fra Haitong International Securities.

Apple jobber 24 timer i døgnet for å løse floken

Det er Nikkei Asia som melder at minst en av modellene henger etter den opprinnelige planen grunnet problemene med covid.

Annonse


Apple prøver nå å øke tempoet blant sine produksjons-partnere for å ta igjen tiden som er tapt.

“Det verst tenkelige er at dette kan påvirke produksjonsplanen og de første enhetene som produseres vil det kanskje ikke være nok av,” melder Nikkei og sier at de har snakket flere kilder med direkte kjennskap til problemene.

Apple har nærmest ingen marginer

Det fungerer slik at Apple går igjennom med partnerne noe som heter “New Product Introduction (NPI). Dette gjøres på tampen av august for forsikringer om at alt fungerer som det skal før masse-produksjonen starter. Dette arbeidet gjøres altså med svært kort tidsfrist.

Kina låste ned og trodde de hadde kontroll over covid, men viruset har igjen spredd seg og plutselig ble Apples planer også endret og er en av årsakene til at det er lang ventetid på selskapets produkter også i Norge.

Nå er det altså fare for at iPhone-lanseringen blit utsatt – eventuelt blir det få enheter ved salggsstart i september.

iPhone 14-serien kan dessuten bli den dyreste noen sinne, ikke bare grunnet dette, men også fordi frontkameraet koster tre ganger mer, blant annet grunnet autofokus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse