duckduckgotillatermicrosoft
DuckDuckGo har annonseavtale med Microsoft, noe som er årsaken til at annonsene ikke blokkeres.

Annonse


Personvern-fokusert nettleser har annonse-avtale med Microsoft

DuckDuckGo selger seg som en personvernfokusert nettleser, nå viser det seg å ikke helt stemme.

Facebook og Google blokkeres

Sikkerhetsforsker Zach Edwards har nemlig avslørt at iOS- og Android-appene ikke blokkerte informasjons-flytting til hverken LinkedIn, som er eid av Microsoft, eller selskapets søkemotor Bing. Dette skjedde ved å bruke Facebook Workplace-startsiden.

Det merkelige er at Google og Facebooks sporingscookies blokkeres.

Har annonse-avtale med Microsoft

Men så rart er det ikke når man vet at DuckDuckGo har en avtale med Microsoft. Grunnleggeren av tjenesten, Gabriel Weinberg, melder følgende på Twitter:

Annonse


“Når du laster inn søkeresultatet er du helt anonym, også fra annonser. Når det gjelder annonser samarbeider vi med Microsoft for å beskytte annonse-klikk”, tweeter han og påpeker at Microsofts reklameplattform ikke kobler annonseklikking mot en brukerprofil.

Til 9to5Mac forklarer DuckDuckGo følgende:

“Vi har alltid vært ekstremt forsiktige med å aldri love anonymitet når du surfer, fordi det ærlig talt ikke er mulig gitt hvor raskt trackere endrer hvordan de jobber for å unngå beskyttelse og verktøyene vi tilbyr for øyeblikket. Når de fleste andre nettlesere på markedet snakker om sporingsbeskyttelse, refererer de vanligvis til tredjeparts informasjonskapselbeskyttelse og fingeravtrykkbeskyttelse, og nettleserne våre for iOS, Android og vår nye Mac beta pålegger disse begrensningene for tredjeparts sporingsskript, inkludert de fra Microsoft.”

“Det vi snakker om her er en komplett super-beskyttelse som de fleste nettlesere ikke en gang prøver på: det vil si å blokkere tredjeparts sporingsskript før de lastes inn på tredjeparts nettsteder. Fordi vi gjør dette der vi kan, får brukere fortsatt betydelig mer personvern med DuckDuckGo enn de ville gjort med Safari, Firefox og andre nettlesere,” forklarer selskapet og lenker til et blogg-innlegg der de skryter av kjappere lastetider.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse