pixelfoldutsattigjen
Det er ukjent nøyaktig hvorfor Google har måttet utsette "Pixel Fold" for andre gang. Bilde: Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Annonse


Googles brette-mobil er utsatt

Igjen skal Google ha måttet utsette sin “Pixel Fold”-brettemobil. Det melder koreanske The Elec uten forbehold.

Fold er utsatt for minst andre gang

Planen var å lansere produktet i fjerde kvartal, men ganske riktig: var planen å vise det frem under I/O var det bare Pixel 6e, Pixel 6, Pixel Watch, Pixel Tablet og et par nye ørepropper som ble vist frem.

Planen var visstnok å vise frem produktet sent i fjor (som rapportert i mars 2021). Nå får vi altså neppe se det før sent i år, eller neste år.

I mai i fjor dukket det opp produktkodenavn for det som skal være det kommende produktet.

Annonse


Har vært under utvikling i tre år

Det ventes at hovedskjermen måler 7,57″ og at sekundær-skjermen har et areal på 5,78″. Den skal også være utstyrt med et som beskrives som et “ultra-tynt” glass-deksel. Det er Samsung Display som leverer panelene til produktet, altså selskapet som var først med brettemobiler og fulgte opp med klapp-mobilen Flip.

Anonymer kilder mener at produktet ikke er så ferdig som Google ønsker, uten at de går dypere inn i detaljer om nøyaktig hva som mangler eller ikke fungerer som det skal.

Det var i januar 2019 at bransjen først fikk nyss om produktet:

“I august annonserte Google støtte for brettbare telefoner i Android nesten samtidig som selskapet fikk registrert et patent for en slags smarttelefon med hengsler. Vi er naturlig nok spente på hva utviklingen kan føre til, men tar det innover oss at teknologien som hører brettbare telefoner til ikke er i en særlig moden fase.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse