bortmedkjøleribber
Lykkes forskerne i sin videre testing kan vi i om noen år få komponenter som ikke trenger de store kjøleribbene og derfor åpne for en ny type maskiner som er enda mindre.

Annonse


Ny kjøle-teknikk kan revolusjonere måten vi bygger PC-er på

Et kobberbelegg kan bli den nye måten å kjøle ned komponenter på.

Fungerer allerede overraskende effektivt

Med kombinasjonen kobber- og poly-belegg åpnes det muligheter for å kvitte seg med de store kjøleribbene som tar mye plass. Poly-belegget må til for elektrisk isolasjon.

Det beste er at delene ikke bare tar mye mindre plass, men ytelsen er “veldig lik” den man får i dag og kanskje også bedre sammenlignet med tradisjonelle kjøleribber.

Åpner for helt nye måter å bygge på

En annen stor fordel er at man kan pakke sammen langt flere komponenter på hverandre med et slikt belegg og på den måten også spare energibruk per volum med “opp til 740 prosent.”

Annonse


Forskerne fra University of Illinois Urbana-Champaign og University of California, Berkeley, har nå konkrete planer om å teste nøyaktig hvor effektivt dette er på PSU-er og skjermkort.

Om testingen blir en suksess og prosjektet går videre, vil PC-byggere kunne bygge en helt ny generasjon små maskiner og vi vil få komponenter som kanskje ser helt annerledes ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse