teslakjøreheltavsegselv2023
Musk mener at Tesla allerede neste år vil ha biler som kan kjøre helt av seg selv. Spørsmålet er om han får godkjennelse for det, og om det gjelder i byer og tettbygde strøk.

Annonse


“Tesla blir helt selvkjørende neste år”

Elon Musk tar den helt ut i et intervju i Brasil.

Kan det alle håper på skje allerede neste år? Det vil nok avhenge av land

Der hevder Tesla- og SpaceX-sjefen som ofte har som vane å være veldig optimistisk i forhold til teknologiske fremskritt, ofte med overlegg, at Tesla-er vil kunne kjøre helt av seg selv uten en fører som griper inn i det hele tatt allerede neste år. Mer nøyaktig mener han at det blir mulig våren neste år.

Det er tvilsomt at de amerikanske veifartsmyndighetene, NHTSA, er enige.

Selskapet undersøker over 30 ulykker der flere av hendelsene endte med dødsfall, for å finne ut om Tesla sin autopilot var årsaken eller medvirkende til ulykkene.

Annonse


ITavisen mener

Det er tradisjon for Musk å korte ned tiden det egentlig tar å få banebrytende teknologi på markedet. Vi tror det er flere årsaker til dette.

En av dem er at Musk ønsker publikum til å gjøre seg klare til en fremtid de ellers hadde hatt vanskelig med å forestille seg, og på den måten skape et ønske om å skaffe seg produktet Musk selger. Å påvirke på denne måten vil muligens også ha den effekten at interesserte også setter høyere krav til andre produsenter.

Et annet er at det kan akselerere motivasjonen til utviklerne som jobber med prosjektene – på den måten er Musk noe lik Jobs som krevde “det umulige” av sine utviklere, og som noen ganger fikk det til, og andre ganger ikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse