imessagestopperåfungere
Det er trolig en feil moderne versjoner av iOS med eSIM som medfører at iMessage og FaceTime ikke fungerer.

Annonse


iPhone-feil deaktiverer iMessage og FaceTime

Det er oppdaget en feil i USA med T-Mobile og andre operatører som Vodafone (Storbritannia) og Lyca, at eSIM ikke lenger fungerer for å sende iMessages og for å utføre FaceTime-samtaler.

Også Italienske og Canadiske-kunder har opplevd problemet.

FaceTime og iMessage bare slutter å fungere

Det som skjer er at iMessage og FaceTime rett og slett deaktiverer eSIM telefonnummeret, noe som jo er svært uheldig. Det går med andre ord ikke å sende iMessages eller bruke FaceTime.

En av de som plages av problemet er Bloombergs Mark Gurman som vi ofte siterer i forhold til Apples kommende produkter.

Annonse


Nå klager han over en veldig kjip feil på Twitter:

“iMessage og FaceTime helt tilfeldig deaktiverer enhets mobil-nummer og det finnes ingen må å aktivere det på igjen. Den eneste løsningen som hjalp for meg var å skaffe et fysisk SIM-kort. Et ekstremt skuffende problem,” forklarer han på Twitter, og følger opp med en annen mulig løsning: å fjerne eSIM-kontoen fra mobilen og sette alt opp igjen.

Gurman poengterer at dette er en kompleks løsning (som også kan feile – se tweet under) som “de aller fleste ikke skulle behøve å gjøre.”

Problemet har vært gjeldende med iOS 15.4, 15.5 og 15.6 beta 1, melder Gurman som ikke kan utelukke at også eldre iOS-versjoner kan ha feilen. Spørsmålet er om dette er en iOS-feil eller en operatør-feil – kanskje en kombinasjon fordi det er flere operatører som er berørte?

Er du berørt av dette, tips oss.

Annonse


Annonse


Annonse