windows11søkeboks
Både Bing og Edge forsøkes prakkes på brukeren med den nye søkeboksen i en ny dev-versjon av Windows 11.

Annonse


Microsoft ignorerer deg igjen

Microsoft har lagt til en søkeboks på skrivebordet i i dev-versjon 25120 som nettopp ble lansert.

Microsoft gjør alt for å pushe Bing og Edge

Her er Microsofts tanke å slå to fluer i en smekk: de ønsker du skal bruke søkemotoren Bing, og de ønsker du skal bruke Edge – gjett hvilken nettleser som åpner seg når man tar i bruk søkeboksen? Edge, selvsagt. Spiller det noen rolle at man har angitt en annen nettleser som standard? Nei.

Du har kanskje som oss merket at Edge dukker opp om man søke i grensesnittet i Windows, selv om man kanskje foretrekker Opera, Firefox, Chrome, Vivaldi eller en av de mange andre alternativene der ute.

Før var det slik at Windows sine standard-innstillinger ikke en gang tok hensyn til html-filer og lenker, men dette er i det minste rettet. Vi får vente å se om Microsoft ønsker å gi oss muligheten til å definere alle tiltyper som standard mot en nettleser.

Annonse


Blir søkeboksen standard i kommende versjoner?

Det er for øvrig ingen andre nye funksjoner i denne dev-versjonen, bare et par feilrettinger og søkeboksen som Microsoft omtaler som “et eksempel på interaktivt innhold på skrivebordet.”

Det høres derfor ikke ut som at boksen garanteres innpass i senere versjoner, men det er klart de ønsker å dytte frem både Bing og Edge. Det er bare så dumt at man ikke kan velge det man selv synes er best.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse