telia17mai2022
Telia kan avsløre mobil rekord i Oslo på 17. mai og de 10 mest brukte appene på nasjonaldagen. Bilde: Telia

Annonse


“Ekstrem økning i databruk”

Facebook, Snapchat og Facebook Messenger var de tre mest brukte appene under årets nasjonaldag blant Telias mobil-kunder.

Her er topp 10

Telia har satt sammen en liste basert på tall fra eget nettverk som avslører at disse bilde- og meldings-appene var de mest populære når det skal deles bilder av det norske flagget, pølser og is:

 1. Facebook
 2. Snapchat
 3. Facebook Messenger
 4. iCloud
 5. Google search
 6. Google Play store
 7. WhatsApp
 8. Apple store
 9. iTunes
 10. YouTube

Som du ser av listen var også iCloud mye i bruk, og da regner vi med den delen av Apples tjeneste-plattform som håndterer bildene på mobilen via foto-appen.

Rekordtrafikk i Oslo

– Totalt ble det brukt 3,7 TerraByte med data. Dette er for eksempel tre ganger mer enn lørdag 15. mai i samme område. Nedlasting står for 60 prosent, og opplasting for 40 prosent. Folk sender utrolige mengder data, for eksempel via Facebook og Snapchat, forteller Georg Svendsen. Svendsen er leder for infrastrukturen hos Telia, og det var rekord-bruk i Oslo:

Vi ser en ekstrem økning i databruk og mange ganger flere samtaler sammenlignet med en vanlig dag. Tallene våre viser at trafikken i mobilnettet i Oslo i går var større enn noen gang tidligere, og svært store folkemengder befant seg i sentrum uten at det gikk utover kapasiteten i nettet. Alle fikk ringt og alle fikk hentet barna på Rådhusplassen ved togets slutt.

Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge.

Her er flere nøkkeltall fra Telia:

 • Totalt ble det satt opp 178 254 samtaler, sammenlignet med 15. mai hvor det var 27280 i samme område.
 • Totalt gjennom hele 17. mai ble det registrert 279 845 mobiltelefonbrukere i Telias nett i dette området.
 • Det var mest trafikk i området mellom kl 12 og 13. I dette tidsrommet blir det registrert 77338 nye brukere i dette området, noe som er klart mest
 • Flest utenlandske besøkende i Telias nett var det fra Tyskland, Sverige, Danmark, Frankrike, USA og Polen.
 • Totalt 11 041 973 datasesjoner ble satt opp, sammenlignet med 2 898 195 datasesjoner 15. mai. Datasesjon tilsvarer det å starte surfing på mobilen.

Annonse


Annonse


Annonse