iphonemedeink
Apple kan klare å differensiere seg i klapp-mobil segmentet ved å lage en iPhone der skjermen som peker ut bruker e-ink. Illustrasjon: ZONEofTECH

Annonse


Dette kan være Apples geniale plan for brette-iPhone

Det kommer rapporter fra Ming-Chi Kuo om at Apple tester et e-ink-panel med fargestøtte for en brette-iPhone der den ene skjermen nytter nettopp slik teknologi.

Kan dette være Apples smarte løsning?

Det vil i så fall bety at en slik skjerm vil ha meget lang batterilevetid da disse bruker lite med energi. Det negative er at oppdateringsfrekvensen er svak, i det minste tradisjonelt.

Det har vært snakket om brette-iPhone i over tre år – kan den bli slik?

“Farge e-ink har potensiale til å bli en mainstream-løsning for brette-enheter,” tweeter Kuo og poengterer nettopp god batterilevetid på den sekundære skjermen eller dekselet.

Spørsmålet er om dette kommer til en ny type iPhone, eller en MacBook/iPad-enhet som også er ryktet å være under utvikling.

Annonse


En mulighet er at det er panelet som brukeren alltid ser når enheten er klapset sammen, får en slik skjerm og på den måten kan leveres informasjon uten at man må brette den opp og nærmest uten å tappe batteriet.

Apple skal ha pekt seg ut leverandør

Det er visstnok panel fra selskapet E Ink Apple nå tester. Selskapet leverer en slik skjerm under merkevaren Kaleido. Det skal være Plus-varianten Apple er interesserte i.

Panelet støtter 16 gråskala-nivåer og kan vise 4096 farger med støtte for lav-energi-modus og teknologi som muliggjør et papir-aktig titte-opplevelse. En annen fordel er at man kan se innholdet selv med direkte sollys.

E Ink Kaleido Plus:

“Advanced Color ePaper” fra E Ink.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse