applevrarhodesettinterneproblemer
Denne illustrasjonen er basert på The Information som skal ha sett en prototype i fjor.

Annonse


Avslører Apples interne problemer

The Information har skaffet til veie informasjon om hvordan utviklingen av Apples VR/AR-hodesett har vært vanskelig for selskapet.

Hodesett-teamet skal ha blitt frosset ut

Ryktene går på at hodesettet kanskje skal vises frem på tampen av året for utviklere, og at salget starter neste år, men disse planene endrer seg hele tiden – det er rett og slett ikke godt å vite med så mange motstridende lekkasjer. Avsløringen er trolig noe Apple heller ikke har fastsatt enda, spesielt ikke om alle tumultene rundt utviklingen stemmer.

Det er Mike Rockwell, en tidligere Dolby-sjef, som leder prosjektet. Rockwell skal ha måttet kjempe innad hos Apple for å motta hjelp fra andre deler av selskapet.

Selskapet skal ha aktivt utviklet produktet siden halvveis ut i 2017, da de blant annet hadde kontorer i Sunnyvale, California, et godt stykke unna Apples hovedkontor i Cupertino. Dette skal ha gjort det ekstra utfordrende å få den støtten som må til.

Annonse


“iPhone XS var viktigere”

Et eksempel, fra tidlig 2018, forklarer hvordan hodesett-teamet ba Apples kamera-utviklere om å legge til en fastvare-mulighet for å øke ytelsen til kameraene påmontert eksternt på hodesettet.

Rockwell ønsket nemlig å vise frem en prototype for de viktigste 100 personene hos Apple, men skal ha fått beskjed om at hodesettet ikke var prioritert og at de måtte vente til etter lanseringen av iPhone XS samme år.

Om hodesettet avsløres det at det ble vurdert utskiftbare-batterier slik at de kunnes brukes i opp til åtte timer i slengen. Dette ble senere skrinlagt grunnet kompleksitet. Per 2021 var batteriet på nivå med andre produkter i samme klasse med varighet i “flere timer.”

Tidligere, i november 2021, har vi meldt om en lansering i år og at hodesettet utstyres med to CPU-er:

“Samtidig melder han at hodesettene vil bli utstyrt med to prosessorer for å i det hele tatt være i stand til å gjøre de tingene Apple har planlagt. Høyytelsesprosessoren vil være lik M1-brikken som ble introdusert til de første MacBook-modellene med prosessor fra Apple selv

For de enklere oppgavene derimot, eksempelvis sensorstyring og lignende, er det snakk om en mer energi-effektiv CPU.”

Videre er det avslørt at:

“Kuo nevner også at AR-hodesettet til Apple vil ha støtte for VR-opplegg takket være 4K Micro OLED-skjermer fra Sony. Disse krever ifølge MacRumors prosessorkraft man finner i M1 og tilsvarende.

Både AR-hodesettet og neste års iPhone vil ifølge Kuo støtte Wi-Fi 6E, med en stor fordel i at teknologien legger opp til raskere tilkobling og mindre strømforbruk.”

Annonse