5g4gbitsmillimeternettet
Telia og Ericsson tester for tiden millimeter 5G-nettet med opp til 4 Gbit/s i to steder i Norge, og skal snart starte testing i Lillestrøm.

Annonse


Telia tester 5G-rekordhastigheter på 4 Gbit/s

Telia tester i samarbeid med Ericsson 26 GHz-båndet, ofte kalt millimeterbåndet.

Dette vil i fremtiden komme godt med for hjemmekontor-kunder som sliter med stabilt fast-nett

Ifølge Telia betyr dette at kundene vil kunne oppleve spinnville hastigheter på opp til 4 Gbit/s.

– Våre tester i millimeterbåndet viser imponerende nedlastingshastigheter på nærmere 4 Gbit/s, massiv kapasitet og svært lav forsinkelse. Det gjør teknologien perfekt for gaming, den vil spille en viktig rolle i private mobilnett, samtidig som vi kan sikre enda bedre trådløst bredbånd til privatpersoner og bedrifter. Vi ser også at millimeterbåndet brukes på sportsstadioner i USA for å skape bedre brukeropplevelser for tilskuere og fans, så vi snakker om et hav av muligheter, forklarer Georg Svendsen. Svendsen er leder for infrastruktur i Telia Norge.

“Telia tester sammen Ericsson millimeterbåndet blant annet på Telias 5G Lab på Økern Portal i Oslo. Terminalene som brukes i testene inkluderer blant annet FWA-antennemottakeren Inseego Wavemaker FW2010e.”

Her tester de

Så kjappe hastigheter er jo også veldig interessant å få inn i et hjemme-bredbånd-produkt, men Telia nevner ikke dette spesifikt i pressemeldingen.

Annonse


Dette er dessuten en begrenset test, så områdene hvor de prøver ut disse hastighetene er nøye håndplukket. I første omgang testes dette på Telia sitt hovedkontor på Økern Portal i Oslo, samt i SINTEF i Trondheim. Om kort tid skal det også testes i Lillestrøm.

“Fokus for testingen er blant annet ulike bruksområder for bedrifter og industri, innendørsdekning, rekkevidde i åpne landskap utendørs, kapasitet, kvalitet og rekkevidde for trådløst bredbånd og hvordan håndsettbruk fungerer i tettbygde strøk,” melder Telia i pressemeldingen.

Det vil ta tid før dette når forbrukerne uansett, da det kun er tildelt testlisenser for millimeterbåndet av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har nylig invitert bransjen til dialog om nye frekvensbånd til 5G, som inkluderer 26 GHz-båndet. Telia har i dag tatt i bruk henholdsvis 700 MHz-båndet og 3,6 Ghz-båndet i sitt 5G-nett.

Telia

Annonse


Annonse


Annonse