Annonse


Høyttalerne på rådyre MacBook Pro feiler

Det er leveringsproblemer på MacBook Pro og en rekke andre Apple-produkter som vi meldte sent i april.

Knitre-lyder fra laptop til over 20 000 kroner

Men det er også problemer med flere av produktene, og ikke bare nett-kameraet til Studio Display, men nå også lyden som kommer fra Apples dyre (fra 23 490 kroner) 14 og 16 tommer MacBook Pro.

Det kommer rett og slett knitrelyder og annen ulyd fra høyttalerne og rapportene er flerfoldige både på Apples hjelpeforum og på Reddit.

Slik oppstår problemet

En eier forklarer at “dette skjer vanligvis når jeg åpner et vindu eller når jeg ser på en eller flere videoer. Det blir virkelig irriterende når det skjer gjennom hele videoen, men det skjer ikke hele tiden,” skriver en frustrert eier av 16 tommer inngangsmodellen. Å endre fra 41,100 til 96,000 Hz i macOS hjelper heller ikke.

Annonse


Problemet skal oppstå med Apples egen programvare og programmer fra tredjepartsprodusenter.

En Redditer mener at problemet forsvinner midlertidig om man avslutter “coreaudiod”-prosessen som kjører i macOS, mens andre mener at en ny-installasjon av macOS 12.3 løser problemer. Ikke alle er heldige med dette, så noen garanti er det ikke.

Derfor kan det være et programvare-problem

Apples beste laptoper har et avansert lydsystem som forklart av Apple. Derfor kan det også tenkes at problemet er programvare-relatert:

“Romtilpasset lyd. Lyden fyller rommet takket være et system med seks høyttalere og avanserte algoritmer. MacBook Pro støtter romtilpasset lyd ved avspilling av musikk eller video med Dolby Atmos – og du får tre-dimensjonal lyd­gjengivelse av høy kvalitet. Kombinert med Liquid Retina XDR-skjermen, er det nesten som å ha med seg en kinosal.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse