sonyfærresolgteps5ennventet
Sony advarte mot lavere PS5-salg enn ventet, men nådde heller ikke sin egen salgs-prognose med over tre millioner konsoller.

Annonse


Nå går det nedover for Playstation 5

Microsofts salg av Xbox-konsoller er på vei opp, mens Sonys Playstation 5 er på vei ned etter at Sony kunngjorde 19,3 millioner solgte siden lanseringen i november 2020.

Sony har tidligere advart om dårligere salg grunnet komponent-mangel

Det var det ikke så mange som trodde i starten av konsoll-krigen da det så ut som Sony igjen kom til å stikke av med seieren, men denne generasjonen er annerledes og Sony har bare en konsoll å selge.

Vi skrev to artikler om salget i mars.

Mens Sony fremdeles sliter med å levere nok konsoller har det som regel alltid vært nok Xbox Series S, og nå også Series X. Tar man en titt i norske nettbutikker må man nå som ofte ut med 10 000 kroner for en Playstation 5. Det er klart det blir i overkant for veldig mange som nok i flere tilfeller i stedet velger en Xbox Series X til 5500 kroner.

Over tre millioner færre solgte konsoller enn ventet

Nå er siste nytt at Sony ikke nådde sine egne interne tall: Sony håpet å selge 14,8 millioner i løpet fjoråret, men klarte “kun” 11,5 millioner og misset derfor sine egne forhåpninger med over tre millioner konsoller.

Annonse


I tillegg til lavere maskinvare-salg enn ønsket, gjør Sony også det litt dårligere på tjeneste-delen med 47,4 millioner Plus-medlemmer – det er ned fra 47,6 i samme kvartal i fjor. Også månedlige aktive brukere så en negativ utvikling fra 106 millioner sammenlignet med 109 millioner.

Playstation-eksklusive spill gjør veldig det bra

Positivt for Sony er det at PS5- og PS4-eksklusive spill økte med utrolige 84 prosent i fjerde kvartal fra 7,9 millioner til 14,5 millioner, men merkelig nok gikk antallet nedlastinger fra 79 prosent til 71 prosent, men økte likevel med 1 prosent når man ser hele året i betraktning.

Inntektene økte samtidig med tre prosent, noe Sony sier skyldes valutasvingninger og økt salg av konsoller i løpet av året.

Sony ser lyst på fremtiden og tror at salg av spill og tjenester vil øke med hele 34 prosent i løpet av nåværende finans-kvartal. Dette skal ifølge Sony skje grunnet økt salg av konsoller og tredjeparts-spill.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse