appleairtagfeilaktigvarsel
Har du også fått varsel om at en ukjent AirTag følger deg, men har lett og lett og finner den ikke? Sjansen er at det er en feil med Apple sin sporingssystem.

Annonse


Det er da ingen som forfølger meg…?

Jeg har flere ganger de siste ukene fått varsel på iPhone om at det er en ikke-kjent AirTag som følger meg.

Spøkelses-AirTag

Advarselen er lagt opp slik at det kan være fare for at noen forfølger meg med en AirTag. Advarselen dukker opp når jeg kjører, med tilhørende visning på kartet hvor jeg har kjørt.

Jeg har flere AirTags – problemet er at ingen av dem er på meg i bilen, ligger i bilen, eller i sekken som ligger trygt hjemme, så hva er det som skjer? De første gangene prøvde jeg å bruke sporings-funksjonen for å finne spøkelses AirTag-en, men til ingen nytte.

Men så leste jeg The Wall Street Journal sin artikkel om at dette er en greie, med andre ord er det ikke et USA-spesifikt problem. Altså, det er noe feil med Apples varsel-system, og fortsetter dette vil man jo til slutt ikke gidde å reagere. Det kan være farlig om noen faktisk blir ulovlig sporet, men ikke gidder ta det seriøst lenger etter mange falske varsel.

Annonse


Apple må justere algoritmene

Til WSJ forklarer Apple at slike varsler kan være fordi iPhone mottar WiFi-signaler som forårsaker mobilen til å bli forvirret i forhold til sted. En mulig løsning skal være å skru av og på lokasjonstjenester under Innstillinger og Personvern samtidig som WiFi er aktivert.

Apple innrømmer faktisk at i steder med tett befolkning, så kan AirTags eid av andre trigge feilaktige varsel. Nå kjører jeg i langt fra tettbygde strøk, men det virker ikke som Apple har helt kontroll på hva som egentlig er årsaken.

Problemene dukket uansett opp etter at Apple introduserte anti-forfølge teknikker, men de må ha rotet til med sensitiviteten. Vi forventer derfor en oppdatering om ikke så lenge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse