windowsupdatestopperapperfraåstarte
Nok en Windows 11-oppdatering skaper problemer, men den er kun installert om du har etterspurt oppdateringer fra Windows Update.

Annonse


OPPDATERT: Oppdater Windows 11 for å rette feilen

Microsoft innrømmer at oppdatering KB5012643 kan medføre at apper rett og slett ikke starter.

Oppdatert, 10. mai, 20:46:

Microsoft har rettet feilen beskrevet under med oppdatering KB5013943. Det er også inkludert sikkerhetsoppdateringer.

Det er to måter å rette denne feilen på

“Etter installasjon av denne oppdateringen kan noen .net Framework 3.5-apper oppleve problemer eller feile å starte. Berørte apper bruker visse tilbehørs-komponenter i .NET Framework 3.5, som Windows Communication Foundation og Windows Workflow-komponenter”, melder Microsoft i KB-dokumentet.

Annonse


Pest eller kolera

Microsoft sier så at løsningen er å avinstallere KB5012643 eller re-aktivere .NET Framework 3.5 og Windows Communication Foundation som man finner under Windows Features. Du finner informasjon om hvordan du gjør dette hos Microsoft.

Oppdatering KB5012643 er uansett ikke en oppdatering som automatisk rulles ut, men som man må spørre om å få levert fra Windows Update. Men igjen, har du problemer med at Windows 11 bruker 40 minutter på å starte, er dette oppdateringen som retter feilen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse