appledesignerbrettepanel
Planlegger Apple noe slikt vil den største utfordringen å få tastatur-delen til å føles som et fysisk tastatur. Video: adrstudiodesign

Annonse


Apple har startet utviklingen av brette-paneler

Ifølge The Elec har Apple startet utviklingen av OLED-panel uten polarisator.

Hva pønsker Apple på?

Ifølge Wikipedia er en polarisator “En polarisator er et optisk filter som lar lysbølger av en bestemt polarisering passere gjennom mens de blokkerer lys-bølger fra andre polarisasjoner. Den kan filtrere en lysstråle med udefinert eller blandet polarisering til en stråle med veldefinert polarisering, det vil si polarisert lys.”

Vi er fremdeles ikke helt sikre på hva det betyr, men vi vet hva det potensielt kan brukes til: brettbare skjermer. Årsaken er at paneler uten polarisator gjør det mulig å produsere tynnere skjermer. Og det er flere fordeler.

Slike panel er tiltenkt brettbare

Et annet problem med slike skjermer, foruten at de må være tykkere, er at lysstyrken ikke er like god, noe som betyr at man må øke energi-bruken for å tyne så mye som mulig ut av dem.

Annonse


Samsung Galaxy Z Fold 3 er et produkt uten polarisering (for også å prestere klarere farger), så dette er ikke banebrytende ny teknologi – spørsmålet er om Apple kan gjøre det enda bedre, og bedre enn Galaxy Fold4 (om et slikt Apple-produkt kommer om ikke så veldig lenge.)

Samsung skryter av at panel-typen øker lyset som kan sendes med 33 prosent samtidig som energibruken kuttes med 25 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse