ipadosflerekontoer
Hva med å starte på nytt med iPadOS og stoppe å telle og kalle det iPadOS Ultimate og gi brukerne det de ønsker? I det minste støtte for flere bruker-kontoer på samme iPad.

Annonse


Ja visst er det mulig, bare ikke for vanlige brukere

En ny sommer står for tur, og ønsket om mer avansert brukeropplevelse i iPadOS er alles håp i forkant av WWDC 6. juni, som alle juni-måneder.

Er det en større iPad på gang og er det årsaken til at Apple ikke ønsker å gi oss bedre multitasking?

Så langt har ikke Apple villet gjøre det mest innlysende, nemlig å slippe app-vinduene løs så vi kan gjøre som vi vil med dem. Det vil neppe gi så mye mening på 11 tommeren, men på 12,9 tommeren kan det gå, også kan det jo også være smart av Apple å vurdere en 14 eller 15 tommer. Det kan jo hende de lanserer større iPads, og om så skjer så de jo gjøre noe med iPadOS.

At salget av iPad-er faktisk gikk ned i det siste kvartalet mener mange, i det minste de som mener ting på nett som i sosiale nettforum, er fordi iPadOS rett og slett ikke er så avansert at det kan erstatte en MacBook, men det er et par innlysende ting Apple må få på plass uansett.

Nå er det bare rot

Og en av dem er støtte for flere brukerkontoer. Har du noen gang lånt bort en iPad for så å merke at meldinger, bilder og annet blir liggende igjen også etter at lånetager har logget seg ut av sin iCloud-konto?

Annonse


Som på Mac bør det bli mulig å opprette så mange kontoer man ønsker, og det er faktisk mulig, men kun om iPad-en er en del av en bedriftsstyrt maskinvare-flåte.

“Det er 2022”

“Seriøst, det er 2022 og vi kan ikke få separate profiler på iPad :(” leser den første kommentaren på Reddit-tråden “make this public” med et tilhørende bilde av en rekke kontoer på en og samme iPad. Bildet er fra Apple og selskapets Apple at Work-plattform som nettopp gjør det mulig.

“Med delt iPad så kan flere brukere dele enheter uten å dele informasjon. Når medarbeidere logger inn på sin bedrifts-styrte Managed Apple ID, så laster iPad inn deres data, apper og innstillinger, så medarbeidere kan plukke opp hvilken som helst enhet og komme i gang.” Brukerne har også tilgang til egne filer og mapper via Files-appen og e-post-kontoen.

Vi har så mange ganger håpet at noe slikt skulle komme alle brukere til gode, men har gjentatte ganger blitt skuffet, så vi tør ikke håpe noe denne gangen heller.

Hva ønsker du deg i iPadOS 16?

Ja visst går dette, men kun i bedriftssammenheng.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse