Annonse


Villedet om krypto

Nvidia har betalt US Securities and Exchange Commission 5,5 millioner dollar, 52 millioner kroner.

Artikkelen inneholder reklamelenker.

Nvidia sa seg enig om å betale boten

Årsaken er at selskapet ikke gjorde det kjent at en stor årsak til høyere omsetning av GPU-er i 2018 var knyttet til krypto-markedet. Dette kan potensielt ha lurt investorer til å tro at den eneste årsaken til det gode salget kun var grunnet salg av GPU-er for gaming, og ikke krypto-børsene som svinger.

SEC sier at Nvidia “ikke tilstrekkelige avslørte om virkningen av kryptograving på selskapets spillvirksomhet.”

Annonse


Lommerusk

Etter hvert som etterspørselen etter og interessen for krypto økte i 2017, brukte Nvidia-kunder i økende grad spill-GPU-ene for kryptominering.

SEC

SEC sier at Nvidia hadde informasjon om at økt salg av gaming-produkter i stor grad ble drevet av kryptograving, men at selskapet ikke informerte om dette i henhold til amerikansk lov.

Selskapet har samtidig måtte si seg enig i en “cease-and-desist” slik at de ikke gjør det samme igjen. Nvidia har ingen kommentar til saken. Selskapet genererte for øvrig 7,6 milliarder dollar i siste kvartal, så pengesummen er mer symbolsk enn noe annet.

Kryptoinvesteringer er svært volatile og uregulert i enkelte EU-land. Ingen forbrukerbeskyttelse. Profitt kan være skattepliktig.

Annonse