heisonos
Sonos skal 1. juni rulle ut, i første omgang USA, sin egen stemme-styring-tjeneste som aktiveres med "Hey, Sonos". Satsingen er en del av et større programvare-push fra selskapet.

Annonse


“Hei, Sonos”

Sonos planlegger å lansere sin egen konkurrent til Siri, Alexa og Google Assistant.

Navnet er Sonos Voice

Det er The Verge som har lekket nyheten om den nye funksjonen og som jo også for ikke så lenge siden lekket at samme selskap skal lansere en rimelig lyd-planke som heter Ray og som skal avsløres i løpet av de kommende ukene. Ray har ikke mikrofoner og derfor ikke stemme-styring.

1. juni er datoen selskapet skal rulle ut en programvareoppdatering som legger til støtte, i første omgang USA. Frykt ikke, for en internasjonal lansering følger visstnok etter den i USA.

Alle produkter som støtter Sonos sin S2-programvare får støtte for “Hei, Sonos.”

Annonse


Hvordan kan de lykkes så sent i gamet?

Spørsmålet er om dette kan bli en suksess all den tid slike assistenter trenger tid for å modnes, AI-en må jo i hovedsak læres opp av forbrukerne som bruker tjenesten – og spørsmålet er om de vil bruke den all den tid Sonos jo også støtter Amazon Alexa og Assistant fra Google.

Sonos sitt mål er å gjøre “stemme-interaksjoner helt private, mer personlige og mer naturlige.”

Ingenting sendes til skyen eller tas opp

Ved lansering vil funksjonen fungere med strømme-tjenester som Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer og Sonos Radio. Det er usikkert om de får med seg Spotify og YouTube Music.

For å opprettholde personvernet vil ikke stemme-kommandoene tas opp eller sendes tilbake til skyen for prosessering.

Sonos jobber også med et “Home Theater OS” som kanskje er systemet som skal drive dette, eller noe annet som kommer i en eller flere andre kommende produkter for hjemmet, kanskje med skjerm.

Annonse