euneitilapplenfclåsened
EU mener på lang vei at Apple ikke har lov til å låse ned NFC-brikken slik at Apple Pay er den eneste godkjente løsningen for NFC-betaling i butikker.

Annonse


Nå reagerer EU på denne Apple-praksisen

EU sier Apple ikke har lov til å stenge andre selskap ute fra deres trådløse NFC-teknologi som blant annet brukes for betaling.

EU innleder pressemeldingen slik:

“EU-kommisjonen har informert Apple om sitt foreløpige syn på at de misbrukte sin dominerende posisjon i markedene for mobillommebøker på iOS-enheter. Ved å begrense tilgangen til en standardteknologi som brukes for kontaktløse betalinger med mobile enheter i butikker (“Near-Field Communication (NFC)” eller “Tap and Go”), begrenser Apple konkurransen i markedet for mobillommebøker på iOS.”

EU har ikke konkludert

EU sier at de er misfornøyde med at Apple forbyr andre app-lommebøker å få tilgang til den nødvendige maskin- og programvaren (NFC) på sine enheter “til fordel for sin egen løsning, Apple Pay.”.

EU sier at Apple har pekt på sikkerhetshensyn som årsaken til at at kun Apple har tilgang til NFC-modulen, men at de ikke har er enige da de ikke har funnet det samme.

Annonse


EUs “Executive Vice-President” Margrethe Vestager sier at de ikke har konkludert enda, men om de konkluderer det som de nå mener Apple har gjort, så er det ulovlig i henhold til EU sine konkurranse-regler. Apple vil da trolig måtte vente seg bøter om de ikke endrer praksis.

Apple åpner for iPhone som betalingsterminal, men kun i USA

“Tap to Pay” slik at butikker kan bruke en iPhone som betalingsterminal lanseres for øvrig i senere i år, men kun i USA:

“Tap to Pay på iPhone blir tilgjengelig for betalingsplattformer som er med og app-partnere som kan ta i bruk funksjonen i en SDK som lanseres i en kommende iOS beta.”

I Norge har blant annet DNB ikke støtte for Apple Pay, noe som gjør det umulig for bankens kunder å bruke iPhone for å betale i butikker utover med mer manuelle QR-kodeløsninger som fra Coop.

Annonse