SikkertnettverkiMicrosoft Edge
"Sikkert nettverk i Microsoft Edge" rulles ut til Edge beta om ikke så lenge. Fordi Microsofts hjelpe-dokument er oversatt til norsk, er sjansen der også at tjenesten kommer til Norge.

Annonse


Edge får VPN, men det er en stor ulempe

VPN bygges inn i stadig flere produkter. Nå er det Microsofts nettleser Edge som er neste ut.

Cloudflare står bak

“Edge Secure Network” er navnet på tjenesten som høres ut som en aldri så liten konkurrent til Apples VPN-system i sine OS. Det er Cloudflare som vil drifte Microsofts løsning.

Det er et hjelpe-dokument fra Microsoft selv som har røpet tjenesten som som lanseres i beta først slik at “brukerne kan gi oss tilbakemeldinger”. Også Apples VPN-system er merket som beta.

Microsoft Edge bidrar til å holde deg trygg på nettet. Det kan imidlertid hende at nettverkene du kobler til, ikke er tilstrekkelig sikre. Sikkert nettverk i Microsoft Edge kan hjelpe deg med å beskytte enheten og sensitive data mens du surfer.

Microsoft

Fra denne Edge beta-fanen kan man aktivere tjenesten når testen er klar:

Bare 1GB i måneden

“Edge Secure Network” vil også la brukerne gjemme hvor de er og surfe med en virtuell IP-adresse. Dette vil muligens åpne for snik-titting på Netflix og andre strømme-tjenester slik at brukerne får tilgang til innhold fra andre land.

Annonse


Det største problemet, og det er muligens dette bare er en beta-greie, er at man begrenses til kun 1GB data over VPN i måneden. En annet poeng er at man må være logget inn på Microsoft-kontoen slik at selskapet kan følge med på bruken din. All data som sendes når tjenesten er aktiv slettes hver 25 time.

Man vil kunne trykke her for å se hvor mye man har brukt:

Dette forklarer Microsoft om tjenesten

  • Krypterer tilkoblingen: Krypterer Internett-tilkoblingen for å beskytte dataene dine mot trusler på nettet, for eksempel hackere.

Når du bruker Sikkert nettverk i Microsoft Edge, rutes dataene fra Edge gjennom en kryptert tunnel for å opprette en sikker tilkobling, selv når du bruker en ikke-sikker nettadresse som starter med HTTP. Dette gjør det vanskeligere for hackere å få tilgang til nettleserdata på et delt Wi-Fi nettverk.

  • Bidrar til å forhindre sporing på nettet: Ved å kryptere nettrafikken direkte fra Microsoft Edge, hindrer vi Internett-leverandøren å samle inn nettleserdata, for eksempel detaljer om hvilke nettsteder du besøker.
  • Holder plasseringen din privat: Nettbaserte enheter kan bruke posisjonen og IP-adressen din til profilering og sending av målrettede annonser. Sikkert nettverk i Microsoft Edge lar deg bla gjennom via en virtuell IP-adresse, som maskerer IP-adressen din og erstatter geolokasjonen med en lignende regional adresse, som gjør det vanskeligere å spore deg på nettet mens du blar.

Annonse