iphone14maxblirsupersalgsuksess
Her er den altså: den nye iPhone 14-serien.

Annonse


En av disse blir Apples nye iPhone 14-hit – gjetter du hvilken?

Apple dropper iPhone mini fra og med høsten.

iPhone 14 Max blir en supersalg-suksess

I stedet skal de tilby, for første gang, en rimeligere 6,7″ iPhone 14 Max og derfor for første gang i nyere tid lansere en stor iPhone uten Pro-merkevare og derfor være rundt 2000 kroner billigere. Det er nesten sjokkerende Apple ikke har gjort det før, men det sier vi jo alltid om selskapet som vet å vente til at markedet skriker nok etter endringen før de foretar seg noe.

Og det kommer til å bli en gigant-suksess så mye at vi lurer på hvordan Apple skal differensiere Pro-modellene nok til å få folk til å punge ut enda mer for samme store skjerm.

Det er ikke første gang vi ser og hører lekkasjer om en ny line-up med iPhone 14, 14 Pro, iPhone Max og iPhone Pro Max, men nå har en fersk lekkasje nok en gang bekreftet at det er nettopp dette som skjer etter at mini-en (5,4″) har sett langt dårligere salgstall enn det Apple liker.

Annonse


Mini-en er for liten, men Pro-modellen med størst skjerm er for dyr for mange. En stor iPhone som uten Pro-pris er garantert å bli en suksess, spesielt om batteri-levetiden er like god som på iPhone 13 Pro Max.

8K video trolig på vei til iPhone 14 Pro

Nå vet vi jo litt om hvordan Apple skal differensiere Pro og ikke Pro, og det er blant annet at Pro-modellene får et nytt FaceID-system med et sensor-område som er langt mindre enn det i dag.

Det ryktes også at Pro-modellene får oppgradert Lightning med USB 3.0 for kjappere fil-overføring for proffer som trenger å hurtigere overføre store HD-filmer. Forvent derfor heller ikke i år USB C.

Den ferske panel-lekkasjen avslører også at Pro-modellene får tynnere rammer og derfor et noe annerledes skjerm-format: 19.5:9 til 20:9.

Det mest interessante er om samtlige modeller får 120Hz, men vi tipper at dette er kun noe Pro-modellene utstyres med, noe som gjør valget mellom Pro og ikke Pro akkurat vanskelig nok til at Apple kan overbevise nok til at mange velger den dyrere modellen. Det blir interessant å se hva Apple ønsker å gjøre med kameraet på Pro for å overbevise proffene om å velge den dyreste modellen.

Forskjellene mellom Pro og ikke Pro blir kanskje følgende:

  • 120Hz kun til Pro
  • Stål-kanter til Pro
  • Nytt FaceID-område på Pro-modellene
  • USB 3.0
  • Pro-modellene med mindre rammer
  • Noe høyere skjerm på Pro-modellene
  • Trolig en eller flere kamera-funksjoner kun til Pro – 8K video?
  • A16 kun til 14 Pro-serien

Annonse