audiUrbansphere
Det er ikke godt å si hvor mange år denne er unna lansering, først må jo den hel-autonome teknologien på plass, deretter må myndighetene godkjenne at man kan ta seg en blund.

Annonse


Audis drømme-konsept er en “stue på hjul” med opp til 750 km rekkevidde

Audi sitt nye konsept er en “stue på hjul”.

Urbansphere er en bil å slappe av i: “nøkkelordet er komfort”

“Audi urbansphere er den største bilen designet av Audi til nå. Grunntanken er at dette skal være en romslig bil, som skal gi følelsen av å være en «lounge on wheels».

Audi urbansphere er utviklet med asiatiske storbyer i tankene, men elementer er også tenkt å kunne tilpasses storbyer og urbane områder andre steder i verden,” forklarer Audi i pressemeldingen der de avslører bildene som igjen gjør oss rimelig sikre på at denne ikke lanseres neste uke, for å si det sånn.

At bilen blir selvkjørende når den lanseres i en eller annen form i fremtiden, er innlysende:

Audi urbansphere er en konseptbil som skal gi inspirasjon til hvordan bilen kan brukes til å jobbe, samhandle og slappe av mens du er i fart. Vi er svært nysgjerrig på dette konseptet, og gleder oss til å utforske en bil av denne størrelsen og se om disse funksjonalitetene kan tilpasses vårt marked her i Norge på sikt.

Elin Rosnes Sinervo, direktør Audi Norge, Harald A. Møller AS

Urbansphere er stor

For å få plass til beina, og mer, har Audi designet en veldig lang og bred bil, komplett med hel-autonomi slik at man kan gjøre alt annet enn å følge med på trafikken. Håpet er også at bilen vil kunne hente eieren hjemme, for så å finne egnet parkering:

Annonse


“Audi urbansphere concept er 5.51 meter lang, 2.01 meter bred og 1.87 meter høy. Bilen er designet “fra innsiden og ut”, der passasjerenes komfort og mulighetsrom inne i bilen har vært førende for hvordan den ser ut. Tanken er at passasjerene selv skal velge om de vil jobbe, streame, samhandle eller slappe av.

Funksjonene inne i bilen skal også legge til rette for at man kan løse oppgaver som for eksempel online-shopping, middagsplanlegging, eller at man kan la seg underholde ved å se på konserter eller sportsarrangementer. Den autonome bilen vil potensielt kunne plukke opp passasjerene hjemme, og deretter på egenhånd finne parkeringsplass med lademuligheter.”

Lover opp til 750 km rekkevidde og kjapp-lading

Audi urbansphere er laget på PPE-plattformen. Konseptets to elektriske motorer leverer nærmere 400 hestekrefter og et dreiemoment på 690 Nm.

Audi urbansphere har quattro firhjulstrekk. Batteriet kan lades med inntil 270 kWh, og kan oppnå en rekkevidde på 300 kilometer på ti minutters lading. Batteriet kan lades fra 5 til 80 prosent på mindre enn 25 minutter, og kan levere en rekkevidde på inntil 750 kilometer etter WLTP-standarden.”

Annonse