applekallermetahyklere
Zuckerberg har kritisert Apple for å ta 30 prosent utvikler-inntekter fra App Store. Selv tar han nesten 50.

Annonse


Apple til Meta: – Hyklere!

Onsdag denne uken ble det kjent at Meta skal ta nesten 50 prosent av inntektene fra innhold spillere skaper i deres VR-verden Horizon Worlds.

Dristig av Meta

Det er en merkverdig taktikk å være så grådige nå, ikke minst fordi Apple angripes for å ta opp til 30 prosent fra utviklere i App Store, og fordi: 1) Horizon Worlds er nytt og 2) Metas Facebook-plattform er langt i fra noen kultur-leder lenger.

Nå slår Apple tilbake mot Meta sine prosenter til egen kake, spesielt også fordi Mark Zuckerberg tidligere har kritisert Tim Cook for å ta for mye penger fra utviklerne.

Dette uttaler Apples PR-sjef Fred Sainz:

«Meta har gjentatte ganger siktet seg inn mot Apple for å kreve 30 prosen provisjon for utviklere for i-app-kjøp i App Store. De har også brukt små bedrifter og skapere som syndebukker”, heter det fra Sainz, som legger til:

Annonse


“Nå prøver Meta å belaste de samme skaperne betraktelig mer enn noen annen plattform og kunngjøringen avslører Metas hykleri – det viser at selv om de prøver å bruke Apples plattform gratis, tar de gjerne fra skaperne og småbedriftene som bruker sin egen.”

Også Blockparty (et NFT-selskap)-sjef Vladislav Ginzburg mener Metas planer ikke henger på greip:

“Facebook beholder alt innhold som lastes opp til dem, sitter på alle brukerdata og eier hvert eneste steg i prosessen for å selge til markedsførere. I stedet for å gjøre det mulig for skapere å dele innholdet de bringer til Facebook, er målet deres å ta halvparten. Nei takk.”