elon-musk-twitter
Tesla-sjefen ønsker nå å kjøpe opp Twitter, og sier at han byr 54,20 dollar per aksje. Det utgjør en sum på 375 milliarder kroner.

Annonse


Elon Musk ønsker å kjøpe Twitter for 375 milliarder kroner

–Twitter har et ekstremt potensial, og jeg ønsker å legge til rette for at det oppnås, forteller Musk. Nå tilbyr Tesla-sjefen å kjøpe opp selskapet, med en totalpris som kan komme på 375 milliarder kroner dersom han får oppfylt ønsket sitt som er å kjøpe hver aksje for 54,20 dollar.

Har stor tro på Twitter

Avtalen kommer til å utrette svært positive ting for ytringsfrihet ifølge Musk, som forteller at han først startet å investere i selskapet fordi han har stor tro på potensialet det har.

“Jeg investerte i Twitter fordi jeg tror det har potensial til å være en global plattform for ytringsfrihet, som jeg tenker er kritisk for et fungerende demokrati”.

Budet hans kunne altså ikke vært uten en 420-referanse: han byr 54.20 per aksje, og i førhandelen har Twitter-aksjen steget 11 prosent. For øyeblikket handles aksjen for 48,85 dollar. Prisen han er villig til å betale er hele 54 prosent høyere enn prisen da han startet å investere i Twitter i januar, og som en del av kunngjøringen så hinter Musk til at han kommer til å selge seg ut helt dersom tilbudet ikke aksepteres.

Twitter i vurderingsfasen

I en uttalelse skriver styret i Twitter at de vil vurdere budet for å komme frem til en beslutning som de tenker er i selskapets beste interesse.

Det er ikke lenge siden Elon Musk kritiserte plattformen offentlig, da han kjørte en spørreundersøkelse i mars hvor han spurte om hvorvidt folk tror at Twitter opererer i henhold til prinsipper om ytringsfrihet eller ei. Samtidig sa han at han vurderte å lage sin egen sosiale medier-plattform.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse