Metaavgifterhøyereennapple
Mark Zuckberg har tidligere kritisert Apple for høye avgifter, samtidig som de selv har høyere total-avgifter.

Annonse


Klagde på Apples 30 prosent: Meta skal selv ha opp til 47,5 prosent

Facebook skiftet navn til Meta, altså et VR-univers. Med andre ord satser de hele visjonen sin på at folk skal sitte med VR/AR-hodesett og senere briller med AR-på topp av virkeligheten.

Meta måtte bli VR-selskap

Selskapet er nødt til å gjøre noe, for selv om Facebook er stort og de har fotfeste innen kommunikasjon med Messenger og WhatsApp, er det ungdommen som bestemmer hvilken retning selskap må gå, og nå er de alle på TikTok og Snapchat.

Meta er en av selskapene som har langet ut mot Apples anti-sporing funksjoner i iOS. Ikke minst er EU, Spotify og flere selskap i tottene på Apple fordi selskapet tar opp til 30 prosent av inntektene fra apper på iPhone.

Har to avgifter

Likevel har Meta bestemt at de starter med høye avgifter.

Annonse


Metas talsperson til CNBC:

«Meta vil ta en total-del opp til 47,5 prosent av hver transaksjon. Dette inkluderer en maskinvare-plattform avgift på 30 prosent for salg utført gjennom Meta Quest Store. På toppen av dette har Horizon World en 17,5 prosent avgift.»

Dette er avgifter som er knyttet til innhold som skapes av spillere og som de legger ut for salg.

Til The Verge forklarer Vivek Sharma fra Meta at «vi synes det er en ganske konkurranse-dyktig avgift i markedet. Vi tror på at andre plattformer har rett til å ta sin andel».