duckduckgo-nettleser
DuckDuckGo er svært fokusert på personvern og lanserer nå nettleser – det er gledelig nytt for de som har blitt glade i søkemotoren deres.

Annonse


DuckDuckGo-nettleseren klar i betaversjon for Mac – med én hake

DuckDuckGo, selskapet som nå i flere år har hatt en søkemotor med fokus på sikkerhet og personvern i første rekke, har gitt ut en nettleser til Mac. Inntil videre kommer den kun i betaversjon, og du må være på en venteliste for å få tilgang. En Windows-versjon skal også være på vei.

“Alt-i-ett”-løsning

Hittil har selskapet gjort det stort som en søkemotor der man loves ivaretatt personvern som standard, der de har diverse funksjoner for å hindre at du blir sporet og bombardert med forespørsler om å akseptere innsamling av datakapsler. Nå gjør de altså konseptet til en hel nettleser i tillegg, der de forteller at de nå tilbyr en “alt-i-ett”-løsning for personvern og sikkerhet, helt uten kompliserte menyer med innstillinger.

Mangler støtte for utvidelser

I tillegg forteller de at en rekke nye funksjoner introduseres med nettleseren, som for øvrig meldes å bruke 60 prosent mindre data enn Google Chrome.

Nettleseren skal ifølge selskapet ikke ha tilgang til brukerens historikk, bokmerker og passord. I tillegg kan brukerne sjekke hvilke nettsider man har besøkt og som har prøvd å spore aktiviteten din.

Betaversjonen av DuckDuckGo-nettleseren støtter ikke utvidelser slik som mange andre populære nettlesere gjør.

Annonse