Spotifyappleeuvåren2022
EU skal være enda mer lydhøre ovenfor Spotify sine krav mot Apple enn tidligere antatt.

Annonse


«Nye anklager skal rettes mot Apple»

Krigen mellom Apple, EU og en rekke selskap er nå ytterligere forsterket i EU.

EU er ikke ferdig med Apple i Spotify-saken

Det handler om Apple Pay-kravet i App Store, et krav Apple har måttet fire på i Nederland. I tillegg er det slik at såkalte «lese-apper» får lenke til sine betalingsformer – dette inkluderer apper som Spotify og Netflix, så dette må handle om noe annet.

Det er ene anonym kilde som ovenfor Reuters avslører at en ny anklage mot Apple i saken mot Spotify, er på vei og vil offentliggjøres i løpet av noen uker.

Saken har pågått lenge – de to var i tottene på hverandre også sommeren 2019:

EUs digital-landskap endres trolig 2024

Apple vil neppe ha noe annet valg enn å føye seg etter regelverket ettersom den store Digital Markets Act-loven iverksettes i 2024. Uansett mener EU at det er viktig at Apple utfordres før loven trer i kraft tidlig i 2024.

Annonse


«EU har et forslag på bordet, og denne gang er det ikke USB C, men muligheten for store plattformer som iMessage å kommunisere med mindre meldings-plattformer», forklarte vi 25. mars. Dette med meldinger og app-betaling er altså bare en liten del av lovverket – også USB C-standarden er inkludert.

“Brukere av små eller store plattformer vil kunne utveksle meldinger, sende filer eller foreta videosamtaler på tvers av meldingsapper, og dermed gi dem flere valgmuligheter. Når det gjelder interoperabilitetsplikten for sosiale nettverk, var medlovgivere enige om at slike interoperabilitetsbestemmelser vil bli vurdert i fremtiden», sier EU om DMA-loven som relaterer til kommunikasjon.

I mars i fjor meldte vi at Spotify også mener at Apple begrenser konkurrentenes spillerom i iOS og kommunikasjonen mellom app-utviklere og kundene.

Annonse