gmcruisestoppetavpolitiet
GM sin Cruise robot-taxi gjorde alt riktig i møte med politiet og denne politimannen som naturligvis var overrasket over ikke å kunne snakke med en menneskelig sjåfør. Bilde/video: Seth Weintraub/Twitter

Annonse


Se hva robot-taxien gjorde da den blir stoppet av politiet

GM Cruise og Google Waymo opererer en flåte førerløse biler i San Francisco på nattestid.

Oppdatert, 18:18:

Ingen bøter med utstedt.

Denne gang gikk alt i skjønneste orden

Dette for å gi personer som jobber sent muligheten til å komme seg fra og til jobb. Enn så lenge har test-prosjektet vært en suksess i motsetning til forsøket på selvkjørende biler i Arizona, et prosjekt som ble stoppet da tragedien inntraff etter at Uber sin selvkjørende kjørte på og drepte en fotgjenger i 2019.

Annonse


Spol frem til denne helgen, og en av GM sine Cruise robot-taxier ble stoppet av politiet i Richmond-distriktet i San Francisco. Det er ukjent hvorfor politiet ønsket å “snakke med føreren”, det spekuleres i at et lys ikke fungerte.

Uansett hva som er årsaken, er dette en av de første gangene en robot-bil har måttet stoppe for politiet:

Cruise bestod testen

Så hvordan gikk det? Faktisk helt etter planen. Da bilen fikk nyss om at politiet ønsket den skulle stoppet, viket den for politimannen og kjørte inn på siden av veien for ikke å være en fare for annen trafikk.

Det er imponerende hvor bra AI-en har blitt. Som du kan se i klippet over sjekker politiet ut bilen når den ikke er parkert optimalt. Etter at betjenten går bort fra bilen velger den å fullføre kjøringen gjennom lyskrysset, og finner med en gang på høyre side et tryggere sted å parkere for at politiet kan inspisere og ringe GM.

Politibetjenten kontaktet så Cruise sin service-avdeling, og hverken GM eller bilen fikk bot for noe som helst.

“Vi samarbeider nært med SFPD i forhold til hvordan de håndterer våre biler, inkludert et dedikert telefonnummer de kan ringe ved situasjoner som denne”, tweetet GMs Cruise-konto.

Annonse