vwkomponentmangeltil2024
Skjermkort, som RTX 30-serien, er fremdeles for høyt priset, et problem som vil lette enda noe mer senere i år, men som vil vedvare til 2024.

Annonse


Nå som vi trodde problemet var løst: forventer manko til 2024

VW tror at vi fremdeles har lang tid igjen med komponent-mangel.

Det er 50 uker ventetid på mikro-kontrollere

Det føles kanskje bare at mangelen på nok deler er i ferd med å løse seg, da det en stund har vært mulig å få tak i både Xbox Series X, og skjermkort som ikke koster like mye som før, men som er opp til 40 prosent billigere.

Finanssjef hos VW, Arno Antlitz.

Men det blir nok et for snevert overblikk over det hele, da alle segmenter er berørte. Nå sier VW sier at komponent-mangelen vil vedvare til 2024.

Interessant nok er det ikke bare covid og krigen i Ukraina som nevnes som årsaker til problemene, men også at det tradisjonelt sett ikke har blitt satset nok på fabrikker som kan produsere billige og enkle deler, blant annet til biler. I stedet er mye av fokuset på kompliserte design, inkludert forbruker-varer som skjermkort.

Annonse


Langvarige kontrakter er målet for alle bedrifter i bransjen

Det er CFO-en hos selskapet, Arno Antlitz, som sier at problemet vil vare i to år til, men at det i tredje eller fjerde kvartal kanskje vil bedre seg noe.

Antlitz mener at det aller viktigste de kan gjøre er å jobbe for mer åpenhet i leddene i forsyningskjeden. Antlitz ønsker også å sikre VW langsiktige kontrakter med “kapasitets-garanti”.

Annonse