intelcpuenbøyesdetergreit
Intels LGA1700-plattform bøyer CPU-en når man sikrer den.

Annonse


Intel: “Det er normalt CPU-en bøyer seg”

Har du en Intel 12. CPU og er noe skeptisk til at CPU-en bøyer seg?

“Alt er som det skal”

Da er du naturlig nok ikke alene, men ifølge Intel er dette ingenting å være nervøs for, det er helt greit og forventet oppførsel.

“Vi har ikke mottatt rapporter om 12. generasjons Intel Core-prosessorer som kjører utenfor spesifikasjonene på grunn av endringer i den integrerte varmesprederen (IHS). Våre interne data viser at IHS på 12. generasjons stasjonære prosessorer kan ha en liten avbøyning etter installasjon i sokkelen”, forklarer Intel etter at en rekke testere oppdaget fenomenet.

Intel advarer mot å tukle selv om det ser rart ut (garantien ryker, men Igors Lab har testet en løsning som senket temperaturen med fem grader):

“Slik mindre avbøyning forventes og fører ikke til at prosessoren kjører utenfor spesifikasjonene. Vi anbefaler på det sterkeste at ingen modifikasjoner av stikkontakten eller at den uavhengige lastemekanismen endres. Slike endringer vil føre til at prosessoren kjøres utenfor spesifikasjonene og kan ugyldiggjøre eventuelle produktgarantier.”

Det er LGA1700-plattformen som har en lukke-mekanisme, “Independent Loading Mechanism”, som skaper ujevnt trykk på CPU-en.