amdryzenmasteroverklokkercpu
AMD Ryzen Master som gjør det enkelt å overklokke er alt for offensiv da den automatisk overklokker Ryzen CPU-er uten at brukeren er klar over det.

Annonse


AMD overklokker CPU-en din uten at du vet det

Etter at mange brukere fant ut at AMD sin grafikk-driver overklokket CPU-en i BIOS uten at de var klar over det, har selskapet endelig bekreftet feilen.

AMD skulle gjøre det enkelt, men det gikk ikke helt etter planen

Poenget med funksjonen i AMD Ryzen Master er at man kan utføre Ryzen CPU- og GPU-overklokking med ett klikk, men selv om brukerne ikke ber om CPU-overklokking sender programmet instruksjoner til BIOS om å endre nettopp CPU-innstillingene. Overklokking uten at brukeren er klar over det er et innlysende problem, spesielt om man ikke har et godt nok kjølesystem.

Problemet ser ut til å ha oppstått med AMDs driver-versjon 22.3.1 som ble lansert 17. mars. 22.4.1 ble lansert i går, men det er tvilsomt at denne løser problemet.

Du kan gjøre dette i mellomtiden

“Vi er klar over en feil med AMD-programvaren som justerer visse AMD CPU-innstillinger for visse brukere. Vi undersøker feilen og deler mer informasjon med en gang vi kan”, forklarer AMD nå.

Er du berørt av problemet kan du bruke Radeon Software Slimmer for å fjerne Ryzen Master fra resten av AMDs program- og driver-pakke.