microsoftutviderandroidsatsingen
Windows og Android samarbeider med tekstmeldinger og bilder for alle modeller, mens utvidet funksjonalitet er forbeholdt Samsung, Honor og Surface Duo. Nå skal Microsoft sterke koblingen mellom mobiler og Windows.

Annonse


Slik skal Microsoft utfordre Apple uten egne mobiler (enn så lenge)

Microsoft organiserer Android-satsingen på nytt. “Android Microsoft Platform and Experiences”-teamet skal ledes av Panos Panay, sjefen for Microsoft-produkter og “faren” til Surface.

Øker de satsingen fordi de ønsker å lansere Surface Phone?

Surface Duo OS, SwiftKey, Phone Link (som nettopp ble døpt), Microsoft Launcher og flere andre programmer og tjenester flyttes under den nye gruppen. Det er nå en ting, og det er interessant at Panay skal lede dette, men enda mer interessant er den mer konkrete informasjonen Windows Central har fått høre.

Til Windows-bloggen avslører kildene at Phone Link, Windows og Android-samarbeidet kun er i startfasen, og at målet er å kunne konkurrere med Apple på måten de integrerer iPhone, Mac og iPad.

Det er en rekke ting Windows og Android kan som Apple ikke tilbyr, blant annet et speilbilde av mobilens grensesnitt i Windows, men når det kommer til nettbrett hadde det vært morsomt å se samme funksjonalitet som Apple leverer med Universal Control på iPad og Mac.

Annonse


Microsoft prøver alternative tilnærminger for å entre mobil-markedet i økende grad

Det som er litt av problemet til Microsoft er at de må få noe ut av dette selv, noe som nok er årsaken til at utvidet Android-støtte ikke er universalt, men i utvalgte partnerskap som det Microsoft har med Samsung og nå Honor.

Mobil-produsentene trenger at Windows leverer økt merverdi kombinert med deres produkter, og Microsoft må på en eller annen øke sin tilstedeværelse på Android-plattformen utover grensesnitt (Microsoft Launcher) og tastaturet SwiftKey.

Det mest spennende er det jo om det kommer mobiler fra Microsoft. Og om de klarer å gjøre Android-folket hekta på koblingen mot Windows i større grad, vil de kunne integrere enda mer mot sin egen mobil og på den måten ha litt “mindshare” å starte med.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse