googlesiermicrosoftusikkert
I Googles undersøkelse konkluderes det med at "statlige ansatte sier at Microsoft-teknologi gjør dem mindre sikre". Bilde: Microsoft

Annonse


Google til frontalangrep mot Microsoft: “Produktene deres er utrygge”

Med en overraskende offensiv tone angriper Google Microsoft sin sikkerhet i produktene deres.

Google bruker egen spørreundersøkelse mot Microsoft

Det er med bakteppet i form av en undersøkelse som Google selv har betalt, med overskriften “Offentlige ansatte sier Microsoft-teknologi gjør dem mindre sikre: ny undersøkelse”.

Google har altså spurt 2600 amerikanere der 338 av dem jobber i staten, hvordan de ser på sikkerheten til selskapet. Først og fremst: er ikke dette IT-administratorer høres det merkelig ut hvordan den jevne bruker har oversikt over angrep som jo stadig vil treffe alle typer bedrifter.

Uansett mener 84 prosent av de som jobber i D.C. tog-systemet at bruken av Microsoft-teknologi som Teams, Word, Outlook og OneDrive gjør dem mer sårbare for nett-angrep. Det foreligger ingen forklaring på hvorfor de mener det.

Annonse


“Nesten tre fjerdedeler av arbeiderne tror det er sannsynligvis at staten vil bli offer for et nettangrep i løpet av de neste årene”, svarer de statlige arbeiderne i Googles undersøkelse.

Angriper Microsofts “gamle” programvare

Videre heter det at “resultatene fra undersøkelsen viste også mangel på tilfredshet med eldre programvare, da mer enn 50 prosent av offentlige ansatte svarte at det finnes andre produkter og tjenester som kan hjelpe dem med å gjøre jobben sin bedre.”

Google mener også at monokulturen ved å bruke IT-teknologi er en fare, og peker på at 84 prosent av de som jobber i D.C. tog-systemet i hovedsak bruker Word, Outlook Teams og OneDrive. Selskapet peker også på en annen studie utført av Omdia som fant at 85 prosent av statlige ansatte bruker Microsoft-produkter.

Avhengigheten av en enkel programvarepakke kan tyde på at disse produktene er trygge og sikre, men Public Opinion Strategies-undersøkelsen fant at mer enn halvparten av alle de som svarte sa at myndighetenes avhengighet av disse Microsoft-produktene faktisk gjorde staten mer sårbar for hacking eller nettangrep.

Google

Google forklarer så at det er treghet og ikke innovasjon som er årsaken til at den amerikanske staten velger Microsoft:

“Når de ble spurt om hvorfor arbeidsgivere bruker Microsoft-tjenester, svarte rundt halvparten at årsaken er at arbeidsgiver fortsetter å velge det som alltid er brukt og at de ikke ønsker endringer mer enn å ha det mest effektive verktøyet for jobben”.

Spørsmålet her er om de ansatte tror andre tjenester hadde gjort jobben bedre hadde de hatt valget:

Google Cloud, som står bak innlegget, avslutter med at de, naturlig nok, mener det er tid for flere valg for statlige ansatte. Ifølge Googles undersøkelse bruker nemlig 70 prosent av dem Gmail privat.

“Offentlige ansatte har rett til å dra nytte av de samme fleksible, designsikre verktøyene på kontoret som de bruker privat. Du kan finne ut mer om Google Workspace for Government her.”

Dette sier Microsoft

I en kommentar til NBC News sier Microsoft at Googles innlegg er “skuffende, men ikke overraskende”, og at de to selskapene i stedet bør samarbeide enn å krige nå som USA står ovenfor en større cyber-sikkerhetstrussel som følge av krigen i Ukraina.

Annonse