Microsoftgravplass
killedbymicrosoft.info har en liste med produkter som av en eller annen, og kanskje flere, måtte kuttes. Mange av dem vil du garantert huske.

Annonse


Her er alle produktene Microsoft (og Google) har gravlagt

killedbymicrosoft.info er en digital gravplass for Microsoft-produkter.

Husker du disse?

Nettsiden lister opp Microsoft-produkter, 70 i alt, som selskapet har gitt opp, noen ganger etter 1 år, andre ganger etter 15 år. Det har jo blitt endel fiaskoer med tiden, men her finner vi også produkter som det enten var verdt å prøve, og også endel produkter som gikk ut på dato.

Spesielt verdt å nevne er MSN Messenger som var det Facebook Messenger er i dag i forhold til brukerbasen. Skal Meta ende opp på samme gravplass?

Også er det Lumia (Microsoft handlet Nokias mobil-del i september 2013), Windows Mobile og Phone Phone som alle floppet i markedet. Ja visst var det interessante deler i alle OS, men Microsoft kom for sent på ballen (de fikk størst oppslutning i Europa) med store berøringsskjermer og problemer med å få utviklerne inn i en lukket app-butikk.

Annonse


Microsofts kultur er ikke lik Googles, men så har ikke Microsoft lett for å gi opp (se tre forsøk på å entre mobil-markedet).

I kategoriene apps, tjenester og maskinvare finner vi en rekke interessante produkter, noen ikke så viktige, andre viktige på sin måte og noen som aldri burde blitt lansert:

Sjekk ut den lange listen med Google-produkter

killedbygoogle.com har en lengre liste (264) med produkter enn Microsoft (70), noe som ikke vil overraske.

Google prøver seg ofte på ting (og det veldig mange), for så å skrinlegge produktet eller tjenesten, smelte det inn i et annet produkt eller rett og slett gi opp det hele.

Det hører også med til historien at kulturen hos Google legger opp for at de ansatte skal få kode på andre ting enn kun jobb-relatert, og at derfor flere produkter gjøres tilgjengelig, store som små.

Hvilken er din favoritt? Hvilken husker du best?

Annonse