montereyeksterneskjermer
Både gamepads og eksterne skjermer opplever større feil i macOS 12.3 Monterey.

Annonse


Eksterne skjermer slutter å fungere i macOS 12.3

Brukerne har oppdaget to større problemer med macOS Monterey 12.3.

Gamepads over Bluetooth kan oppleve problemer

Det er også en annen feil, men den er litt mer spesiell: altså feilen der kunder som har skiftet komponenter i sin Mac ikke lenger får brukt macOS.

Nå er ikke dette problemet like ille, men klart er det plagsomt at man kan oppdage at Xbox- og Playstation-kontrollere ikke lenger fungerer over Bluetooth. Det ser ikke ut til at alle er berørte av dette problemet da de fungerer i nettleseren for noen. En annen spesiell greie er at kontrollerne fungerer i visse spill, men ikke alle.

Det finnes ingen løsning, så man vil måtte vente på en oppdatering fra Apple, og den kommer nok snarere enn sent.

Annonse


Eksterne skjermer via USB C og HDMI er også problemer, men det finnes en feilretting

Årsaken er at det er nok en feil i Monterey, og denne er langt verre: eksterne skjermer som slutter å fungere. OS-et kan nemlig ha utfordringer med å oppdage tilkoblede USB C- og HDMI-skjermer. Da er det jo ikke mange alternativer igjen.

Med denne feilen er det vei rundt, men man vil måtte ta til takke med svakere bildekvalitet. Trikset er å endre fra standard DisplayPort-versjon fra standard som er 1.4 til 1.2. 1.4 leverer kjappere data-overføring og kjappere Hz-oppdateringer, så vær klar over det.

Triks nummer to er å la skjermen være koblet til via USB C eller HDMI, men å kutte strømmen litt for så å koble tilbake. Apples Studio Display skal ikke være berørt.

Annonse