vwstoroppdateringmars2022
VW har avslørt litt av en stor-oppdatering til sine 2022 og eldre ID-modeller.

Annonse


VW med giga-oppdatering av ID, inkludert kjappere lading

Nå er den norske VW-pressemeldingen her vedrørende kjappere lading og mye mer.

Fra før av er det kjent at 2022 ID.4-modellene får lengre rekkevidde.

Øker fra 125 kW til 135 kW

“Volkswagen har tidligere varslet at teknologien i alle ID.-modellene skal videreutvikles. Nå vil alle som bestiller ny ID.-modell få den nyeste programvaren, ID.-software 3.0, med flere oppdaterte og nye funksjoner”, varsler selskapet i en fersk pressemelding.

Den største nyheten er uten tvil kjappere lading, og slik vi forstår er ikke dette forbeholdt 2022-modellene:

Med den nye programvareoppdateringen, som vil være fabrikk-installert på nye ID.-modeller, skal kunder få mulighet til å lade bilen raskere. For eksempel vil en bil med 77 kWh batteri få en lade-effekt på inntil 135 kW, mot 125 kW i dag. Lade-menyen vil også bli forbedret, med oppdaterte funksjoner, som vil gi sjåføren bedre oversikt over lade-prosessen.

VW

Vil kunne parkere og skifte felt av seg selv

Bil-produsenten forklarer også at “nye biler” vil kunne parkere seg selv, og bytte felt for deg, noe en rekke el-biler allerede kan:

Annonse


“I tillegg kan nye biler få forbedret parkeringsassistent. Med denne funksjonen hjelper bilen deg med å finne en stor nok parkeringslomme, og parkerer bilen trygt for deg. Parkeringsassistenten hjelper deg også å bytte kjørefelt.

Har du i tillegg parkeringsassistent + med minnefunksjon, kan bilen lære seg spesielle parkeringsmanøvre, som for eksempel å parkere i en carport eller en garasje. Føreren trenger kun parkere bilen en gang selv, og lagre parkeringen. Deretter kan bilen gjenta parkeringen på egen hånd. Føreren trenger kun følge med på parkeringen.”

Dette er også nytt

  • ID.-modellene får bedre ruteplanlegger som hjelper bilen deg med å legge inn nødvendige ladestopp. Den nye versjonen kommer med bedre rutealgoritmer. Kunder får også nye innstillingsmuligheter for personlige preferanser, og den planlagte ruten vises med mer informasjon.
  • Programvareoppdateringen gjør ruteplanleggeren mer nøyaktig, fordi den kan ta hensyn til kø og andre trafikale utfordringer.
  • Programvareoppdateringen gir informasjon om det er ledig kapasitet på ladestasjonen.
  • Forbedret stemmestyring
  • Utvidede funksjoner for AR head-up-display og utvidede funksjoner i ID.-light

De nye funksjonene rulles ut i form av en oppdatert programvare (for eksisterende ID-eiere) med flere nye og forbedrede funksjoner i løpet av andre kvartal.

Annonse