1647860640_windows_1
Microsoft var tidlig ute med påskeegg i programvaren sin.

Annonse


Microsoft var tidlig ute med “easter eggs” – se hva som var i Windows 1.0

Det har stadig blitt mer populært å inkludere et fåtall “easter eggs”, eller påskeegg, i programvare – for eksempel i form av noen skjulte eller spesielle linjer blant hundretusener av linjer med kode.

Finnes i Windows 1 fra 1985

Microsoft sine utviklere har lenge drevet med dette: for eksempel gjorde de det i Windows 3.0 da de gjorde det mulig å vise en liste med navnene til utviklerne dersom man minimerte alle programmene og tastet “win30”, deretter trykket raskt på F3 og Backspace.

Det viser seg nå at Windows 3.0 var ikke første gang Microsoft lurte inn slike påskeegg, og at det startet allerede i Windows 1 RTM, den første Windows-versjonen fra 1985.

Nevner Gabe Newell

Det vet vi takket være Lucas Brooks, som oppdaget en spesiell liste over medvirkere til utviklingen av Windows 1. Lista er kryptert i en såkalt bitmap-fil bestående av et bilde med smilefjes, men Brooks melder at det har vært umulig å dekryptere filen i 1985 ettersom verktøyene for å gjøre dette ikke eksisterte på den tiden.

Et kjent navn som dukker opp i medvirkerlista er selveste Gabe Newell, som nå er sjef i Valve. Mellom 1983 og 1996 jobbet Newell i Microsoft, der han bidro til å utvikle både Windows 1 og senere utgaver av operativsystemet.

Annonse