appleblokkerernvmeoppgradering
Apple blokkerer for egen-installasjon av NVMe-brikker i etterkant av kjøp. Bilde: Luke Miani/YouTube

Annonse


Apple nekter deg å oppgradere med programvaresperre

YouTub-er Luke Miani har avslørt at selv om NVMe-en fysisk kan fjernes fra Mac Studio, så har Apple implementert en programvare-sperre for å stoppe oppgraderinger av lagringsplassen etter kjøp.

Apple: – Du må punge ut med en gang

Miani måtte jo bare teste, så han formaterte SSD-en og installerte den i en tom plass på en annen Mac Studio: dessverre startet maskinen å blinke og ville ikke starte opp i det hele tatt.

Det spesielle er at maskinen oppdager disken, så det er ikke en programvarefeil eller en maskinvare-sperre, men rett og slett en programvare-sperre implementert av selskapet.

Apple tar følgende priser for 1TB og opp til 8TB med lagringsplass, og fordi de blokkerer installasjon av egne lagringsmedium, er dette hva man må betale:

Å få tilgang til lagringsbrikken-en er ikke vanskelig

Det kommer ikke helt som noen overraskelse da Apple allerede har nevnt på sin hjelpeside for maskinen at det er viktig å sørge for at man handler den med nok plass, og at brukeren ikke har fysisk tilgang til disken.

Det er en sannhet med modifikasjoner, for selv om det er mange skruer og man må nappe ut hovedkortet, så er det lett nok å få tilgang til NVMe-disken.

Annonse