macos123brickingmac
Har du sølt på Mac-en din slik at den måtte få nye deler, eller kanskje du fikk en maskin med feil? Uansett hvorfor en eller flere komponenter ble byttet ut må du unngå oppdatere til macOS 12.3 til Apple slipper en oppdatering.

Annonse


Mac-eiere som har byttet maskinvare får panikk: kan ikke lenger starte maskinen

Det er krise for Mac-kunder som har av en eller annen grunn har måttet skifte hovedkort (og muligens andre komponenter) i sin maskin.

Er det utført bytte av maskinvare på din Mac må du ikke oppdatere til macOS 12.3

Årsaken er at en oppdatering til macOS 12.3 Monterey medfører at maskinen ikke lenger kan starte om man er mest uheldig.

Det er to løsninger: om man har en annen Mac kan man gå inn i DFU-modus og overføre de nødvendige filene fra en annen Apple-maskin – om ikke så må man rett og slett besøke en Apple service-butikk.

Flere feil kan oppstå

Brukerne kan også oppleve feilmeldinger eller at maskinen ender opp i en endeløs rekke omstarter med “iBoot panic”-feilmeldinger.

Annonse


Apple har ikke kommentert saken enda, men det er til å regne med at selskapet dytter ut en oppdatering så fort som mulig, for dette problemet er alvorlig for alle som har måttet bytte en eller flere deler i sin Mac før.

Det første vi tenkte er at Mac-en og macOS 12.3 ikke oppdager maskinvaren på korrekt måte og tror det er snakk om en kanskje ikke-autorisert reperasjon. Vi får vente og se til Apple uttaler seg.

Annonse