nitendosjefmotmeta
Den tidligere Nintendo toppsjefen for USA langer ut mot Meta og sier han ikke er solgt for deres visjon av fremtiden.

Annonse


Tidligere Nintendo-sjef hudfletter Meta: – De gjør ingenting innovativt

Meta satser hele fremtiden sin på en VR/AR-virkelighet, noe tidligere Nintendo-sjef Reggie Fils-Aimé ikke har noe tro på.

Sjefen hadde stor suksess hos Nintendo, nå slakter han Meta

Fils-Aimé gikk av som sjef for Nintendo USA i februar 2019, og kan derfor snakke helt fritt om hva han mener om sin tidligere bransje han var en av de viktigste sjefene for.

Og fritt snakker han, for under et intervju med Bloomberg sier han at Meta sitt store prosjekt for å få hele verden inn under sin utvidede virkelighet ikke kommer til å lykkes, og at “Facebook ikke er et innovativt selskap. Det er de rett og slett ikke”.

– De handler innovative selskap”

Den tidligere toppsjefen peker på at Meta handler interessante selskap, og at de altså ikke er i stand til å utvikle sine egne ideer – han trakk frem blant annet Oculus og Instagram. Han gir Meta skryt for å ha definert hva sosiale nettverk skulle være for mange år siden, men spør retorisk om hvem som ønsker å være tilknyttet noe slikt for tiden.

Annonse


Han har naturlig nok heller ingen tro på at kundene kommer til å sitte i VR-opplevelser dagen lang, da han mener at VR-hodesettene ikke er klare for masse-markedet enda (han sier han har testet samtlige).

“Det betyr ikke at VR-hodesett ikke kommer dit en dag, men jeg tror ikke man kommer til å bruke 100 prosent av tiden på det, ei heller 100 prosent av tiden man bruker på underholdning”, forklarer han og mener at fremtiden vil se mer ut som AR-spillet Pokémon Go og at Fortnite i AR kan være et eksempel på hvordan fremtiden blir.

Hvor er Meta sitt neste-generasjon VR/AR-hodesett?

Det har kommet rapporter om at Meta sliter med å finne VR-suksessformelen og at teamene har blitt brutt opp grunnet mangel på fremgang.

Meta sitt svar har vært at det er naturlig for dem å endre på teamene:

“Spørsmålet er om det er en ombygget versjon av Android de jobber med i stedet, og som allerede brukes i Oculus-hodesettene, eller noe helt eget. The Information sin artikkel forklarer at medarbeidere på prosjektet har fått beskjed om å videreutvikle Android, eller VROS som selskapet internt omtaler det som og som brukes i Oculus.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse