iphonesatellittmars2022
Apple tester fremdeles overføring av meldinger via satellitt avslører 9to5Mac etter at vi lenge ikke hadde hørt noe om prosjektet.

Annonse


Apple tester iPhone som kan sende meldinger via satellitt

“Apple har startet et prosjekt som innebærer arbeid med satellitter – kan det være for direkte dataoverføring til selskapets enheter?”, skrev vi allerede i desember 2019.

Det ble ingen satellitt-lansering med iPhone 13, men Apple fortsetter å jobbe med det

Rapporten ble senere backet opp av noe mer konkret i august 2021, nemlig planene om å kunne bruke iPhone til å sende meldinger via satellitter. Siden den gang har vi ikke hørt noe om prosjektet, men nå har det dukket opp livstegn, og det fra 9to5Mac.

Kilder Apple-bloggen har snakket med avslører at selskapet fremdeles jobber med teknologien for iPhone, men at det ikke er kjent om iPhone 14-serien får støtte.

Tester prototyper som kan sende tekstmeldinger

Elon Musk har som kjent sendt satellitt-Internett-systemet Starlink til Ukraina, og satellitt-kommunikasjon på iPhones ville kunne hjelpe Ukrainere og Russere som begge sliter med å kommunisere med omverdenen. Det vil være langt vanskeligere, om ikke umulig, å stenge ned slik kommunikasjon i krig og nødssituasjoner.

“Stewie” skal være kodenavnet på prosjektet som Apple nå tester med tekst-meldinger. Prosjektet er på prototype-stadiet.