pioneer-optisk
Pioneer har gjenopplivet optiske drev, og lanserer nå BDR-213JBK.

Annonse


Vi trodde optiske drev hørte fortiden til, men så lanserte Pioneer denne

Pioneer har nettopp lansert et nytt optisk drev av alle ting, for deg som har en grunn til å holde på fortiden og tilfeldigvis også har litt ekstra plass i kabinettet ditt til å montere en slik.

Doblet skrivehastighet

Selskapet skryter av doblet skrivehastighet på Blu-ray i tillegg til støtte for det meste innen CD-er og DVD-er. Pioneer BDR-312JBK kan brenne 4K Ultra HD Blu-ray i 6x-hastighet, mens hastighetene for DVD og CD-er er henholdsvis 16x og 48x.

Dersom lydopptak er din greie så har BDR-312JBK en funksjon kalt Pure Read 3 som kan justere drevets lesemetode dersom den merker smuss, riper eller skitt på overflaten.

Økt behov takket være hjemmekontor

Designmessig tar den seg utvilsomt bra ut med et enkelt utseende og den klassiske Pioneer-logoen sammen med en, blå LED-indikator. Pioneer har også lagt ved sin begrunnelse for hvorfor et optisk drev som denne i det hele tatt er relevant i 2022:

Annonse


“Med utbredt bruk av fjernarbeid (hjemmekontor og lignende) er det økning i muligheter til å lagre store mengder data, for eksempel jobbdata og opptak av online-konferanser.”

Med det forventer de også at behovet for optiske drev og digitale plater øker fremover.

Pioneer BDR-213JBK er allerede ute i butikker i Japan for det som tilsvarer rundt 1300 NOK.

Annonse