Universal-Chiplet-Interconnect-Express-Logo-UCIe
Meta, Microsoft, Qualcomm og Samsung er også en del av satsingen for det nye, åpne brikkesett-økosystemet.

Annonse


Gigantene går sammen om ny brikkestandard

En haug internasjonale selskaper du vanligvis assosierer med de største nyhetene innen teknologi har nettopp gått sammen om å etablere og fremme et åpent brikkesett-økosystem. Blant aktørene finner man AMD, Intel, Google Cloud, Arm, Meta, Microsoft, og Samsung.

Standardisering over hele linja

Standarden, eller det åpne økosystemet som skal dekke en rekke standarder for hvordan brikketeknologi i fremtiden blir til, kalles Universal Chiplet Interconnect Express (UCIe). UCIe 1.0 skal gi retningslinjer for hvordan man går frem med å standardisere alt fra de fysiske lagene på et brikkesett, til programvaremodell og testing slik at forbrukerne for eksempel enkelt kan velge mellom komponenter fra ulike leverandører uten at dette går på kompatibilitet.

“All-star”-laget med som altså består av mange av verdens største innen teknologi ønsker velkommen andre selskaper eller institusjoner til å delta i prosjektet.

Blir sentralt i brikkeutvikling fremover

Om den nye satsingen forteller teknologisjef i AMD, Mark Papermaster, at de er stolte av å fortsette tradisjonen deres med å støtte bransjestandarder som kan være med på å skape innovative løsninger på kundenes problemer:

“Vi har vært en av lederne i chiplet-teknologi og ønsker velkommen et økosystem med flere aktører som arbeider sammen for å gjøre det mulig med tilpasningsvennlig tredjeparts-integrering. UCIe-standarden blir en nøkkelfaktor innen systeminnovasjon for å dra fordel av diverse teknologi og finne de beste løsningene for ytelse, kost og energiutnyttelse.”

Beslutningen om å opprette UCIe 1.0 vil i stor grad påvirke fremtidens nyheter fra de deltakende aktørene. Dette gjelder ikke bare måten brikkene kommer til å bli designet på, men også hvordan teknologien deres samhandler.

Annonse