galaxytestjuks
Samsung anklages for å stagge ytelsen på tusenvis av apper for å forbedre batterilevetiden, mens testverktøy ikke er berørte for å få så høy poengsum som mulig.

Annonse


Alvorlige anklager mot Samsung: “jukser seg frem til bedre batterilevetid”

Sommeren i fjor ble OnePlus kastet ut av GeekBench.

OnePlus ble kastet ut for samme prosedyre

“Etter at AnandTech fant at app-ytelsen er forringet på OnePlus 9 og 9 Pro, men at tester ikke er påvirket, hadde OnePlus grunn til å forklare hva som skjer. Nå har selskapet svart at de etter kritikk har innført ytelses-begrensinger for populære apper som Chrome for å forbedre batterilevetiden”, meldte vi den gang.

Nå ser det ut som at Samsung gjør det samme på sine mobiler og at over 10 000 apper kan være berørte.

Rapporter fra brukerne går på at Samsung forringer ytelsen på tusenvis av apper for å levere bedre batterilevetid, men at testverktøy ikke er berørte for å gi maks poengsum. Det skal være Samsungs “Game Optimizing Service” som styrer det hele.

Annonse


Populære apper berørte

Det er ikke bare spill som er berørte, men også populære apper som Instagram, Office, Netflix og TikTok – selv Samsungs egne apper, Secure Folder, Cloud, Pay og Pass er påvirket.

Samtidig kommer det frem at Samsung har startet en internt gransking for å finne ut hva som skjer.

Det er enkelt nok å avdekke juksingen: en bruker endret pakkenavnet til 3DMark og kjørte en før og etter-test, og fant at ved å endre navnet slik at det interne verktøyet Samsung bruker til dette ikke tror det er 3DMark, så faller poengsummen fra 2600 til 1141:

Annonse