minimacmini
Apples M1 Mac mini er blitt gjort enda mindre av noen som har tuklet litt med maskinen.

Annonse


Se hva de har gjort med M1 Mac mini: 76 prosent mindre!

Apples Mac mini var allerede veldig liten sånn den var om du spør oss, men nå har en gjeng tatt på seg oppgaven å gjøre den mindre. Mye mindre faktisk – M1 Mac mini i portabel versjon beholder kun 28% av den opprinnelige størrelsen sin, og ser nå mer ut som en Raspberry Pi av noe slags.

3D-printer involvert

Som sagt har det alltid vært en liten maskin med tilsvarende små komponenter, men komponentene ble enda mindre med introduksjonen av M1-versjonen av Mac mini, uten at Apple valgte å utnytte dette: de bruker fremdeles samme dimensjoner på det utvendige aluminiumspanelet.

Quinn Nelson i Snazzy Labs har eksperimentert med hvor liten man kan gjøre maskinen, og noe av arbeidet er gjort med en 3D-printer. Under kan du se store deler av prosessen sammen med tankegangen som står bak prosjektet:

Flere farger

I helgen publiserte Nelson mye relatert til Mac mini-prosjektet på Twitter, der han også la opp til at man kunne foreslå hvilke farger som skulle tilbys for det utvendige panelet. Han publiserte også et bilde av maskinens innside, som altså er svært liten etter Nelson-behandling:

Annonse


CAD-filene for designet på det utvendige panelet er også gjort tilgjengelig.

Bærbar Mac mini?

En annen person som har tuklet med Mac mini er Scott Yu-Jan som på YouTube har publisert en video av sitt eget prosjekt der han har gjort Mac mini til en portabel PC. Ideen hans baserer seg på at Mac mini er like bred som iPad mini er høy, slik at iPad-en kan brukes som skjerm.

Annonse